Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Investicije predvidene tudi v Imovici in na Prevaljah

Občina Lukovica je konec preteklega leta pristopila k urejanju problematike odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih voda v Imovici. Pričelo se je pridobivanje soglasih lastnikov zemljišč, katerih zemljišča mejijo na na načrtovano traso infrastrukture ter k pridobivanju upravnih dovoljenj, obenem pa se načrtujejo tudi vzporedne aktivnosti.

Z vidika gospodarnega ravnanja z javno finančnimi sredstvi vzporedno z omenjenimi aktivnostmi Občine Lukovica na področju urejanja problematike in čiščenja komunalnih odpadnih voda se načrtuje tudi obnova vododovnega cevovoda znotraj Imovice in Prevalj. S tem bo zagotovljena boljša oskrba prebivalstva s pitno vodo, obenem pa tudi izboljšana požarna varnost naselij. Predvidene investicije naj bi se zaključile tudi z izboljšavami v cestnem prometu, in sicer v smislu voznih lastnosti, kakor tudi varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu (pešci, šoloobvezni otroci), ki dnevno uporabljajo odsek ceste za pot v šolo in domov. Z obnovo ceste Občina Lukovica predvideva izgradnjo hodnika za pešce, s čimer bo vzpostavljena pešpot povezava med Prevaljami, Imovico, Šentvidom ter Brdom pri Lukovici, za umirjanje cestnega prometa ter večjo varnost pa bi poskrbela tudi izgradnja rondoja v križišču Imovica-Prevalje. 

V letošnjem letu pristop k izdelavi projektne dokumentacije za izgradnjo kanalizacijskega sistema znotraj Prevalj
Pristop k izdelavi projektne dokumentacije za izgradnjo kanalizacijskega sistema znotraj naselja Prevalje se navezuje na projektirani kanalizacijski kolektor, ki vodi iz Imovice proti Centralni čistilni napravi Vrba. V kolikor bodo pridobljena vsa soglasja lastnikov zemljišč za izvedbo celotno zastavljene investicije, je predviden terminski plan pričetka prihodnje leto. Investicija bi se tako izvajala fazno, in sicer v okviru zagotovljenih finančnih sredstev po posameznih terminskih obdobjih, pravijo na Občini Lukovica.

Oglejte si tudi