Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Člani RK Rafolče v deželi cvička

V soboto, 10. septembra 2016, smo se člani RK Rafolče odpravili na tradicionalni septembrski izlet. Tokrat nas je pot zanesla na Dolenjsko.
Najprej smo si ogledali šolo Grm – Center biotehnike in turizma, kjer nam je dekan Visoke šole za upravljanje podeželja Grm g. Jože Podgoršek na kratko predstavil bogato zgodovino šole in nas popeljal po šolskem posestvu in na koncu še v šolsko menzo, kjer smo z navdušenjem degustirali jogurte, ki jih izdelujejo dijaki in študenti. Ogled se je sklenil pod šolskim kozolcem, kjer smo ob melodijah Lenartove harmonike pomalicali domače dobrote.

Druga postaja je bila muzejska zbirka IMV v Drgančevju, kjer smo lahko pokukali v razstavljene avtomobile, policijska in gasilska vozila ter prikolice in avtodome znamk IMV, Adria Mobil, Revoz in TPV.

Nato smo se odpeljali proti kartuziji Pleterje. Tam smo se ustavili v muzeju na prostem, ki predstavlja stare kmečke stavbe. Poskusili smo pletersko mašno vino, cviček in sok, nato pa smo se vzdolž samostanskega zidu odpravili proti vhodu v kartuzijo. Ta je sicer za obiskovalce zaprta, zato pa smo si ogledali gotsko cerkev in predstavitev o samostanu in meniškem življenju.

Po razgibanem dnevu smo se okrepčali v Gostišču na Trgu v starem mestnem jedru Novega mesta. Tako se je izlet lepo zaokrožil, saj se v gostišču praktično usposabljajo dijaki in študenti šole, ki smo si jo ogledali na začetku dneva. Po okusnem obroku smo še malo posedeli, nato pa smo se polni lepih vtisov odpeljali proti domu. Zahvaljujemo se vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k uspešnemu izletu.

 

Petra Zajc, Viktor Jemec

Foto: Stane Gerčar

Oglejte si tudi