Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Anketa - kako so mladi preživeli poletje?

Poletje je tisti čas v letu, ko se zdi življenje lažje, brezskrbnejše, več prostega časa pa namenimo tudi oddihu s svojimi najbližjimi. Nekateri poletne počitnice izkoristijo delovno, spet drugi več časa preživijo naokrog. Povprašali smo mlade iz naše občine, kje so preživeli svoj dopust in ali si nameravajo privoščiti še kakšnega.
Lovro Pogačar Capuder,  Prevoje, 20 let

Letos sem dopustoval izven glavne sezone, in sicer konec junija in v začetku julija, ker so se nam potem že začeli treningi. S tremi prijatelji smo si privoščili oddih v Baški, kjer sem se bolj spočil, kot pa zabaval. Bil sem prvič, vendar upam, da ne zadnjič, ker smo se imeli super. Morda bom skočil še kakšen vikend do morja, naslednji daljši dopust pa načrtujem v februarju, ko se bom po vsej verjetnosti odpravil na smučanje.

Nadja Narat, Lukovica, 20 let

Letošnje poletje sem počitnikovala v Združenih državah Amerike, in sicer sem bila tam dobre štiri mesece. Obiskala sem od Chicaga, Miamija, Las Vegasa, New Yorka do Arizone ter Wisconsin, kjer sem opravljala tudi poletno službo. Potovanje v Ameriko je bilo zame prvič, ko pa se vrnem nazaj v Slovenijo, nameravam iti za kratek čas tudi na slovensko obalo skupaj s prijatelji.

Luka Trdin

, Zgornje Loke, 24 let

Letos poleti sem si zaradi službenih obveznosti privoščil samo dva podaljšana vikenda na Kolpi. Prvi vikend smo s kolegi obiskali festival Schengenfest v Vinici, naslednji vikend pa smo se še udeležili tradicionalnih športnih iger v Adlešičih, kjer smo prisotni vsako leto, če nam le dopušča čas. V septembru načrtujem še kakšen teden morja, vendar pa še ni nič dorečeno, kam in pa s kom bomo šli.

Blažka Škulj, Prevoje, 20 let

Letos so se moje počitnice bolj ko ne odvijale doma, sem pa ravno prišla iz enotedenskih počitnic iz Pulja, ves preostali čas sem izkoristila za počitniško delo. V Pulju nisem bila prvič; tja zahajamo že osem let, tam imamo v kampu Brijoni prikolico in se zato vsako leto vračam tja, tam pa je tudi super družba. Ostale vikende sem izkoristila za izlete po Sloveniji in upam, da mi bo uspelo še za kakšen teden oditi kam v hribe ali pa tudi na morje.

Max Verderber, Korpe, 20 let

Med poletnimi počitnicami sem pol leta delal v Londonu, tako da sem šel bolj na delovne počitnice. Obiskal sem tudi Kanegro in Slovensko obalo, vendar je bil to enodnevni oddih. Letos nameravam obiskati še Pulj, Kanegro in se odpraviti tudi na Bled in v Bohinj.

Oglejte si tudi