Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Racionalizirali bodo »soljenje cest«

Komunalno podjetje Vrhnika in Občina Log - Dragomer sta na Vrhovčevi cesti montirala novo vremensko postajo. Natančnejši podatki naj bi izboljšali pregled nad vremenskimi razmerami.

V letošnji zimski sezoni bodo na občini preizkusili novo vremensko postajo, ki jo je Komunalno podjetje Vrhnika montiralo na Vrhovčevo cesto, ki je ena izmed najbolj kritičnih točk z vidika zimskih razmer in opravljanja zimske službe. Kot smo izvedeli, bodo imeli izvajalci zimske službe zaradi te pridobitve boljši pregled nad zimskimi razmerami v občini. Matevž Snoj iz KPV nam je pojasnil, da so podatki, ki jim jih pošilja vremenska postaja, precej bolj natančni od podatkov o vremenu, ki so jih do zdaj pridobivali s spletne strani Agencije RS za okolje in prostor. Kot smo izvedeli, so del vremenske postaje tudi senzorji, ki merijo temperaturo tal. »Zdaj natančno vemo, kakšne so razmere na terenu. Soljenje in posipanje, ki je bilo morda v preteklosti prepogosto, se bo racionaliziralo,« nam je povedal Snoj.

Sicer pa so na Upravi še pojasnili, da bo vremenska postaja s pomočjo senzorjev izvajalcem zimske službe pošiljala podatke o vremenskih razmerah, na vsaki dve minuti pa bo posnela tudi fotografijo. Podatke, ki jih bo pošiljala vremenska postaja, bodo na komunalnem podjetju shranjevali, fotografij pa ne bodo arhivirali, smo izvedeli.

 

V. L. 

Oglejte si tudi