Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Gledališče Ane Monro predstavlja Ljubljanske zgodbe

… ko ulično-gledališka predstava postane inovativni del turistične ponudbe mesta …
Široko področje delovanja Gledališča Ane Monro zahteva konstantno razmišljanje o prihodnosti in priložnostih uličnega gledališča v povezavi z drugimi tudi bolj tržno usmerjenimi dejavnostmi. Rezultat tega razmišljanja je nova ulično-gledališka predstava Ljubljanske zgodbe, ki je primarno namenjena turističnim skupinam in vsebinsko prirejena potrebam turističnega ogleda. A ne klasičnega.

 

Ljubljanske zgodbe se odvijajo od Starega in Gornjega trga prek Ulice na Grad, Rožne ulice in okolice. Verjetno najbolj atraktiven del poti pa vodi gledalce skozi največje javno zaklonišče pod Ljubljanskim gradom, ki je v preteklosti nudilo zavetje skoraj 600 ljudem. Gre za interaktivno predstavo, kar pomeni, da gledalci aktivno sodelujejo v določenih delih predstave ter so s tem na nek način celo soustvarjalci. Premiera predstave bo v petek 11. oktobra 2013, sledile pa ji bodo zaenkrat še štiri predstave (16., 17., 18. in 25.10.). Število občinstva je omejeno na 30 ljudi, za ogled pa se lahko prijavite na  ljubljanskezgodbe@gmail.com.

 

Zgodovinska umestitev Ljubljanskih zgodb

Predstava se vsebinsko napaja v resničnem prostoru in mestni zgodovini, hkrati pa te urbane prostore in zgodovinska dejstva interpretira na ulično-gledališki način. Ljubljanske zgodbe bodo obiskovalce popeljale v čas in prostor ilirskih provinc, v Ljubljano obkroženo z bodečo žico, v čas bratstva in edinosti, na ples s Povodnim možem, ponudile bodo pogled na protestantske ideje in potresno razdejanje mesta in odprle tudi Pandorino skrinjico današnjega časa. 

 

Prisluhnite Ljubljanskim zgodbam in vabljeni na edinstveno turistično doživetje Ljubljane!  

Povezave

www.anamonro.org

Oglejte si tudi