Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
10°C
5°C
Oceni objavo

ŠUGLA (Šola Uličnega GLedališčA) vabi k vpisu

ŠUGLA (Šola Uličnega GLedališčA) je dvoletni izobraževalni program, ki je nastal v letu 2007 pod okriljem Društva Gledališča Ane Monro. Namenjena je predvsem mladim, ki želijo raziskovati svoje performativne sposobnosti, se naučiti novih veščin, si postaviti nove izzive in na igriv način odkrivati sebe in svojo okolico.

 

ŠUGLA bo v letu 2014 raziskovala gledališko igro z masko

 

Od marca do junija 2014 bodo v ŠUGLI delavnice uličnega gledališča, ki bodo razvijale skupno temo gledališke igre s polmaskami. Odkrivali bomo osnovne principe gledališkega izražanja s pomočjo mask in raziskovali razsežnosti igre z masko na ulici.


Spomladanska ŠUGLA bo sestavljena iz rednih tedenskih vaj in intenzivnejših mesečnih modulov.


Izobraževanje na ŠUGLI je oblikovano v obliki modulov, ki jih vodijo izkušeni domači in tuji mentorji. Šuglarji gredo skozi proces izobraževanja in izpopolnjevanja veščin, ki so potrebne za gledališče na ulici: cirkuške in akrobatske spretnosti, manipulacija objektov, improvizacija in igra, ozaveščanje javnega prostora, kontakt s publiko, glasba in ritem, gib v javnem prostoru ipd.


Vsako leto se v juniju pripravlja produkcija v obliki ulične predstave, v katero so vabljeni udeleženci šole uličnega gledališča. V letu 2014 bo produkcija obravnavala tragično zgodbo ROMEA IN JULIJE, ki jo bo preuredila v komedijo po principu »commedia dell'arte« pod vodstvom Justina Durela in Alenke Marinič. Predstava bo prikazana na mednarodnem festivalu Ana Desetnica.


Več informacij na tea.anamonro@gmail.com ali na Facebooku.

Oglejte si tudi