Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

TE ZANIMA, KAKO JE IGRATI (Z LUTKAMI) NA ULICI?

ŠUGLA (Šola Uličnega GLedališčA) 10. marca 2015 znova odpira svoja vrata. Dvoletni izobraževalni program bo potekal v obliki tedenskih treningov in intenzivnejših mesečnih modulov, kjer se bodo šuglarji naučili veščin nastopanja na ulici.

Prvi letnik bo tematsko obarvan z lutkami. Od marca do junija 2015 bo potekal v obliki delavnic uličnega gledališča s skupno temo Oživljanje neživega - lutke. Tri mesece se bodo šuglarji urili v spretnosti animiranja predmetov, igre na ulici in interakcije z mimoidočimi, odkrivali razsežnosti svojih gibalnih in vokalnih sposobnosti, se urili v zvočnosti in ritmu ter se v Splitu preizkusili v veščinah novega cirkusa.

 

V juniju pa se bo pod vodstvom angleške uličnogledališke lutkarice, Bev Adams, pripravljala ulična predstava z velikimi mimičnimi lutkami "Naplavljene ljutke", ki bo predstavljena na festivalu Ana Desetnica.

 

Drugi letnik ŠUGLE bo potekal jeseni in pozimi 2015 ter spomladi 2016. Program bo intenzivnejši, individualno usmerjen in nadgradnja že pridobljenega znanja. Šuglarji se bodo lahko lotili izdelave lastnih uličnih predstav.

 

Vabljeni torej vsi, ki bi si radi nabrali izkušenj in znanja za nastopanje in ustvarjanje gledališča na ulici.


Avdicija za vpis v program ŠUGLE bo potekala v februarju, v obliki pogovora ali kratke predstavitve. Predhodne izkušnje niso potrebne. Prijave v Gledališča Ane Monro zbiramo do 24. februarja.


Več informacij najdete na spletni strani Gledališča Ane Monro ter na naši Facebook strani ŠUGLE oz. ANE MONRO. Prijava in dodatna vprašanja na: tea.anamonro@gmail.com.


Cena: 180 € (Možnost obiska posamičnih modulov. Cena 50 €).

 

Vabljeni v svet uličnega gledališča!


p. s. ŠUGLA se letošnje leto potika tudi na Bledu (v sodelovanju z Zavodom Kreatorium) in v Mariboru (v sodelovanju z Društvom HIŠA!). Več na http://www.anamonro.org/sugla.html

Oglejte si tudi