Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
12°C
PET.
23°C
8°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo invalidov v šahu

V soboto, 22. novembra 2014, je v Litiji potekalo ekipno državno prvenstvo invalidov v hitropoteznem šahu. Prvenstvo je razpisala in organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite, izvajalec pa je bilo Medobčinsko društvo invalidov Litija – Šmartno pri Litiji. Pozdravni govor je imela podžupanja Litije ga. Lijana Lovše.

Zmagala je ekipa Maribora, drugo mesto pa je zasedla ekipa Črnomlja – obe enako kot prejšnje leto. Žal se letos ekipi Litije na območnem tekmovanju oktobra v Črnomlju ni uspelo uvrstiti v finale državnega prvenstva za razliko od lani, ko smo v Slovenj Gradcu osvojili tretje mesto v Sloveniji.

 

Tekmovanje je pod strokovnim vodstvom republiškega šahovskega sodnika g. Juriča potekalo tekoče in v zadovoljstvo petdeset šahistk in šahistov (deset moških in dveh ženskih ekip). Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite je naše društvo pohvalila za uspešno oz. odlično izvedeno organizacijo tega tekmovanja. Gostilna Kovač je lepo pripravila veliko dvorano, ki se je ponovno pokazala kot zelo primerna za tovrstne prireditve.                                                  

 

 

Vodja šahovske sekcije: Franci Prettner

 

Oglejte si tudi