Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Vabljeni na dogodke ob praznovanju 20.obletnice Sadjarskega društva Litija

Letos Sadjarsko društvo Litija praznuje 20. obletnico delovanja. Od ustanovitve je število članov naraslo na preko 220. Člani so iz občin Litija in Šmartno pri Litiji  pa tudi iz sosednjih občin in regij (Zasavske). V dvajsetih letih je društvo organiziralo številna predavanja, strokovne ekskurzije, delavnice in tečaje s področja sadjarstva. S pridobljenim znanjem so člani lahko primerneje oskrbeli svoje sadovnjake in obrali lepše ter obilnejše plodove. Njihovo na novo pridobljeno znanje in spretnosti ima že vidne posledice. Lepo urejeni in oskrbovani sadovnjaki ter posamična drevesa dajejo svoj prispevek k lepoti kulturne krajine v naših občinah.

 

Zastavljen program društva ima hkrati namen okoljskega osveščanja članov, da bodo s svojim odgovornim delovanjem prijazni do narave, skrbeli za njeno ohranitev in to misel širili tudi med sokrajani. Predvsem pa je delovanje društva usmerjeno tudi v navezovanje stikov in sodelovanje z ostalimi sorodnimi društvi znotraj regije in med ostalimi regijami. Postati želimo prepoznavni na širšem slovenskem prostoru ter tako vzpostavili pretok znanj in izkušenj. Zato smo tudi letos v avli Občine Litija pripravili sadjarsko razstavo na temo »Jablana v vsakem vrtu«. K sodelovanju smo povabili vzgojno izobraževalne ustanove, saj se zavedamo, da je potrebno že otroke naučiti, kako prepoznati zdravo domače jabolko.   

 

Naše veselje ob takšnem jubileju bi radi delili tudi s širšo javnostjo, zato smo pripravili za vse kar nekaj dogodkov, na katere vas ob tej priliki vljudno vabimo.

 

Vabljeni na dogodke ob praznovanju 20.obletnice Sadjarskega društva Litija:

  • od 4. do 7. novembra 2014: Razstava sadja v avli Občine Litija
  • 4. novembra 2014 ob 15.uri: Uradna otvoritev razstave 
  • 5. novembra 2014 ob 16.uri (velika sejna soba Občine Litija): Kako posaditi jablano tudi v manjšem vrtu – predavanje z degustacijo novejših odpornejših sort jabolk
  • 5. novembra 2014 ob 16.uri (velika sejna soba Občine Litija): Jabolko v kulinariki – od sadeža do jedi – uporaba jabolk v prehrani z degustacijo različnih jedi, priprava sokov, kisa

 

Vzemite si čas in pridite pogledat, kaj smo vam pripravili člani Sadjarskega društva Litija.

 

Vesna Velikonja
Strokovna tajnica Sadjarskega društva Litija

Oglejte si tudi