Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Vabljeni na Približevanja z dr. Miho Mazzinijem, 12.1.2015

V ponedeljek, 12. januarja 2015 ob 19. uri vas vabimo v Kulturni center na prva Približevanja v novem letu. V goste smo povabili dr. Miho Mazzinija, zanimivega sogovornika, ki odpira nova vrata v pogledu na svet in domači prag. 

 

Dr. Miha Mazzini – pisatelj, scenarist, režiser.  Je avtor dvanajstih objavljenih knjig v osmih jezikih in računalniški strokovnjak, avtor osmih priročnikov. Dobitnik številnih nagrad. Režiser petih kratkih filmov in avtor scenarija za nagrajeni celovečerni film Sladke sanje, ki ga je leta 2001 režiral Sašo Podgoršek, in na podlagi katerega je nastal roman Kralj ropotajočih duhov. Njegova dela so bila uvrščena v več antologij. Publicist, ki ne pozna dlake na jeziku, je duhovit in realističen. Izredno zanimiv sogovornik, ki odpira nova vrata v pogledu na svet in domači prag.

 

(odlomek iz intervjuja, Delo, Sobotna priloga, 13.9.2014):
»Nekateri se hudujejo, da se zadnja leta stanje demokracije celo slabša.
Ljudje se delimo na dve vrsti: pesimisti in optimisti. Eni trdijo, da gredo stvari vedno na slabše. Kar je dediščina biblije: na začetku je bil raj, potem so bili ljudje iz njega izgnani in zdaj gre samo še na slabše, na koncu bo vse propadlo. Druga, razsvetljenska varianta pa je, da gredo stvari na bolje, ker se učimo. Jaz mislim, da gredo na bolje.
Ponekod pa stvari dolga leta ostajajo nespremenjene v samem bistvu. Ko Primož Trubar v pismu Bohoriču našteva probleme – in so podobni današnjim –, reče, če bi se mi znali dogovoriti, bi to vse uredili. Velja še 500 let kasneje. Žalostno.«

Oglejte si tudi