Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

MANJ SVEČK ZA MANJ GROBOV

MANJ SVEČK ZA MANJ GROBOV

  je Sloveniji dobro poznana akcija!

Bistvo akcije je osveščanje o prekomernem krašenju grobov ob 1. novembru ter namesto kupov sveč in rož, delček sredstev preusmeriti v dobrodelne namene. Svečke na grobu so spomin na naše najdražje, ki niso več z nami. Tega se dobro zavedamo, zato z akcijo ne želimo rušiti tradicije, še manj spomina na preminule. Želimo, da se ta lepa slovenska tradicija ohranja skozi vse leto, a da tega spomina ne okrnemo s pretiravanjem.  
Svojih pokojnih se spomnimo vsak dan in s sodelovanjem v akciji Manj svečk za manj grobov naredimo nekaj dobrega za žive, ki so še z nami, ob nas ali preprosto v naši bližini.
Velika količina sveč je tudi ekološko breme. S to akcijo nam bo hvaležna tudi narava!

Projekt, v katerega se vsako leto vključi vedno več  prostovoljcev in v katerega pristopi vedno več organizacij, so mladi v Zagorju prvič izpeljali v letu 2009. V sedmih zaporednih akcijah so po celi Sloveniji zbrali skoraj 120.000 EUR. Zbrana sredstva vsako leto namenijo za nakup zdravstvenih naprav in pripomočkov, ki REŠUJEJO ŽIVLJENJA!

Za ta projekt smo se letos ponovno odločili tudi v občini Litija in nekaterih KS, kot so Sava, Hotič, MSL, ter na novo tudi KS Gabrovka in KS Polšnik.
Zbrana sredstva bodo  KS Sava, KS Polšnik in MSL  namenile za nakup pripomočka za senzorično integracijo za otroke s težjo in težko motnjo v duševnem in telesnem razvoju  za OŠ Litija–Podružnica s prilagojenim programom, kjer so v posebnem programu vzgoje in izobraževanja otroci s srednjo, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju in drugimi kombiniranimi motnjami. Da bi bilo njihovo delo in življenje vsaj malce olajšano, smo se odločili, da jim tokrat pomagamo tudi mi.
KS Hotič in KS Gabrovka pa bosta del sredstev namenili za nakup defibrilatorja, saj v preteklih akcijah še ni bilo zbranih dovolj sredstev.
 
BOMO USPELI? Mi sami ne – uspeli bomo le skupaj z vami!
Pred pokopališčem v Litiji, Hotiču, Gabrovki  in na Savi vas bodo od 31.10. do  1.11. 2016   čakali prostovoljci, ki vam bodo še podrobneje razložili namen akcije. V zameno za dar boste prejeli zastavico sočutja, ki jo boste lahko pustili na grobu. Na Savi bo stojnica že od 22.10. do 23.10.2016.

POMAGAJMO TISTIM, KI ŠE LAHKO ŽIVIJO, ČE NISMO MOGLI VSEM, KI SE JIH TE DNI SPOMINJAMO!

Koordinator/Litija    Koordinator/Sava    Koordinator/Hotič    Koordinator/Gabrovka
Lijana Lovše         Tatjana Primc        Leopold Malovrh    Uroš Resnik
Vodja akcije:   Primož Jelševar

Oglejte si tudi