Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Romantični večer ruskih in slovenskih samospevov

Kulturno umetniško društvo Talisman in Ruski center znanosti in kulture v Ljubljani vas vabita četrtek, 13. oktobra 2016, ob 18.30 uri, v veliko dvorano RCZK, Ciril-Metodov trg 1, v Ljubljani, na Romantični večer ruskih in slovenskih samospevov.

Na koncertu bo nastopili duo SAŠKA KOLARIČ - mezzosopran in JASNA JAN SEŠEK – klavir ter učenci Glasbene šole Škofja Loka. Program povezuje IRINA GUŠČINA. V programu bodo romance, arije in dueti P. I. Čajkovskega, slovenski narodni spevi v priredbi Denisa Kokelja ter zbrane pesmi ruskih in slovenskih pesnikov.

Saška Kolarič. Leta 1986 je z odliko diplomirala na Hochschulle fur Musik und darstellende Kunst v Gradec in si pridobila naziv magistra artium. Dodatno se je izobraževala pri priznanih opernih pevcih in glasbenikih, kot so: Norman Shatler, Brigite Fassbander, Bernarda Fink, Edita Gruberova Osrednjo vlogo v njenem izobraževanju je odigrala bolgarska mezzosopranistka in dolgoletna članica Dunajske državne opere Margarita Lilova. Saška Kolarič je sodelovala z ljubljansko opero, kjer je nastopila v več solističnih vlogah. Trinajst let je bila redna profesorica petja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, danes pa svoje znanje posreduje mladim pevcem v Glasbeni šoli Škofja Loka. Rada prepeva in koncertira doma in v tujini (Avstrija, Bolgarija, Alžirija, Čile). 

 

Jasna Jan Sešek je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu profesorja Andreja Jarca. Poučuje in korepetira na glasbeni šoli v Škofji Loki, kjer je pričela z glasbenim šolanjem pri prof. Jasni Kalan in nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Jelki Suhadolnik. Umetniško se je izpopolnjevala na poletnih tečajih pri Arbu Valdmi in Leonidu Brumbergu. Na raznih koncertih in tekmovanjih je spremljala že vrsto mladih glasbenikov, ki so dobitniki številnih nagrad.

Slovenske narodne pesmi bodo izvajale učenke Glasbene šole Škofja Loka: Laura Bergant, Petra Štibelj, Maša Demšar in Maruša Krmel, mentorica Saška Kolarič. Na kitari jih bo spremljal učenec Denis Kokelj, mentor Leon Ravnikar

Oglejte si tudi