Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

38. Območna revija pevskih zborov iz občine Kamnik in Komenda

V mnogih slovenskih krajih se v teh dneh odvijajo prireditve, ki svečano obeležujejo slovenski kulturni praznik in počastijo spomin na dan, ko je umrl slovenski pesnik dr. France Prešeren. Posebno pozornost osrednjemu slovenskemu kulturnemu dogajanju smo danes namenili tudi v občini Kamnik in ga med drugim slavili s pesmijo 38. Območne revije pevskih zborov iz občine Kamnik in Komenda. Zbrane v Domu kulture Kamnik je ob tej priložnosti v imenu Občine Kamnik nagovoril podžupan Matej Slapar, dogodku pa je prisostvoval tudi župan Občine Komenda Stanislav Poglajen.  

Na prireditvi v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območne enote Kamnik je prisostvovalo devet zborovskih zasedb iz občin Kamnik in Komenda in ji je prisluhnilo lepo število obiskovalcev. Poleg prazničnega pevskega srečanja pa je imela tudi značaj izbirne prireditve za uvrstitve pevskih zborov na regijsko in državno kakovostno raven, strokovni ocenjevalec in selektor za medobmočno/regijsko revijo odraslih pevskih zborov Gorenjske je bil Primož Malavašič. 

Javnosti so se s petjem predstavili Moški pevski zbor PSPD Lira Kamnik, Komorni pevski zbor Šutna Kamnik, Mešani pevski zbor Društva upokojencev Komenda, Ženski komorni zbor Vox Annae, Mešani pevski zbor Društva upokojencev Kamnik, Moški pevski zbor DKD Solidarnost Kamnik, Mešani pevski zbor Cantemus Kamnik, Ženski pevski zbor DKD Solidarnost Kamnik in Mešani pevski zbor Odmev Kamnik.

Tekst in foto: Občina Kamnik

Oglejte si tudi