Logo MojaObčina.si

Komenda

DANES
8°C
3°C
JUTRI
3°C
2°C
Deli
1409

Prvomajska budnica po občini

Godba Komenda, ki je lani  proslavila svojo 5. obletnico obstoja in delovanja, že od začetka obstoja  pa  vsako leto 1. maja pripravi budnico po vaseh v občini, je praznični prvi maj začela točno ob 5. uri zjutraj tudi tokrat. Pred občinsko stavbo v Komendi so jih tudi letos pozdravili komendski mopedisti, ki so  1. maja budili  za praznik že včasih, ko godbe še ni bilo. Ob igranju pri občini se je na pot z godbeniki po krajih v občini podal tudi župan Stanislav Poglajen, na Klancu pa nas je z motorjem ujel tudi podžupan Igor Štebe. Dogajanja pa sva spremljala tudi Aplenca in TV Komenda - op. p.).

Po igranju  pred občinsko stavbo se je povorka podala na Breg, v Nasovče, v vas Klanec, pa na Podboršt pred Lončarjev muzej, nato  h kapelici na Mlako, pa na Goro, v Žeje, v Moste pri Tušu, v Suhadole na križišče pred cerkvijo in nazadnje še v vas Križ, od koder so izpred doma krajanov v paradnem koraku godbenice in godbeniki skozi vas odšli do Kmečkega hrama na  zaslužen prvomajski golaž. Budnice z godbeniki so letos trajale kar debelih 5 ur. Bolj se je danilo, več je bilo tudi poslušalcev na prvomajskem prazničnem bujenju. Opravičilo pa velja  vsem, ki so pri kapelici v Mostah čakali godbenike; "kriv" je bil avtobus, ki je napačno zapeljal na parkirišče pri Tušu. 

Vsem, ki smo vas danes po občini budili, čestitke in lepo današnje ter majsko praznovanje, ko 15. maja s slavnostno sejo in podelitvijo priznanj (tokrat bo v dvorani šole v Mostah) praznuje tudi občina Komenda. Tudi takrat lepo povabljen; pa tudi na vse številne prireditve v maju v občini Komenda.  
A.Žalar

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij