Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Hop ON Hop OFF KOBARID

Letošnje poletje je v okviru pilotnega projekta Trajnostna mobilnost v občini Kobarid dnevno vozil 21 sedežni avtobus z možnostjo prevoza 6 koles. S projektom je Občina Kobarid povezala podeželje in številnim domačinom ter turistom  olajšala dostop do izhodiščnih točk kolesarskih, turističnih in planinskih poti, Nadiže ter drugih znamenitosti v občini. Zaradi velikega zanimanja in napovedanega lepega vremena bo avtobus vozil tudi v soboto, 10. in nedeljo, 11. septembra 2016. 

Uvedba javnega prevoza Hop ON Hop OFF KOBARID je res zadetek v polno, kar potrjujejo pozitivni odzivi preko 2000 uporabnikov, ki so izkoristili izjemno ponudbo prevozov. 

 

Hop ON Hop OFF KOBARID je v času od 8. julija do 28. avgusta (52 dni) največ potnikov peljal do planine Kuhinja (28%), do Nadiže in naprej proti Breginjskemu kotu do Robidišč (26%) ter na Drežniško (21%). V povprečju je avtobus peljal 41 potnikov na dan. Največ potnikov pa je avtobus koristilo na dan torka.

 

Občina Kobarid si prizadeva, da storitev v prihodnjem letu še izboljša in približa širšemu krogu uporabnikov, zato je med uporabnike že razdelila anketne liste, s katerimi bo pridobila njihovo mnenje ter spoznala njihove želje in potrebe.

V septembru in oktobru bo izvedena tudi anketa med občani. Rezultati ankete bodo v pomoč pri pripravi načrtovanega urnika javnega prevoza izven turistične sezone, ki bo predvsem starejšim občanom omogočil lažji dostop do samega centra občine in storitev, ki so jim na voljo v Kobaridu.

 

Z sistemom javnega prevoza bo Občina Kobarid nadaljevala predvidoma v novembru 2016. Urnik bo pravočasno objavljen.  

Oglejte si tudi