Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Analiza vaje "Potres Breginj 2016"

Regijska vaja Potres Breginj 2016 je potekala konec maja v Breginju. V dopoldanskem delu vaje so se na štabni vaji pomerile ekipe civilne zaščite iz Posočja, na popoldanskem delu praktične vaje pa so sodelovale številne enote: gasilska društva, ekipa nujne medicinske pomoči, policisti, enota reševalnih psov, helikopterska enota Slovenske vojske, enota za zagotovitev začasnih prebivališč iz Italije, civilna zaščita, gorski reševalci, enota za iskanje in reševanje v urbanih okoljih MUSAR, skavti, taborniki …

Reševalne enote so na petnajstih delovnih točkah prikazale postopke reševanja ob potresu. Vajo je vodil regijski poveljnik civilne zaščite in vodja izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Nova Gorica mag. Samuel Kosmač.

Analiza vaje je potekala v petek, 2. decembra 2016, na Občini Kobarid. Mag Samuel Kosmač je skupaj s prisotnimi vodji sodelujočih služb analiziral vajo in povedal, da je bila vaja uspešno izvedena in za vse sodelujoče zelo poučna ter koristna. Predlagal je izvedbo teoretične vaje v letu 2017, ki bi se ji poleg ekip civilne zaščite iz Posočja pridružile tudi ekipe iz drugih občin.

Ob zaključku srečanja se je vodja vaje vsem sodelujočim ekipam zahvalil za sodelovanje in pomoč pri izvedbi vaje. Posebej se je zahvalil članom Prostovoljnega gasilskega društva Breginj, ki so se maksimalno angažirali in pripravili vse potrebno za izvedbo praktične vaje v Breginju.

Poveljnik štaba Civilne zaščite Občine Kobarid Marko Lavrenčič se je zahvalil Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje za vso podporo in pomoč, ki jo je bila Občina Kobarid deležna v okviru obeležitve 40. obletnice potresa.




Oglejte si tudi