Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

V Kobaridu smo otvorili četrto Kulturno poletje

V nedeljo, 15. junija, smo v okviru Vseslovenskega tedna ljubiteljske kulture, otvorili četrto Kulturno poletje 2014. Otvoritveni dogodek, MI ZA NAS, je Občina Kobarid organizirala skupaj z Zvezo kulturnih društev Tolmin in JSKD OI Tolmin.
Četrto kulturno poletje je z uvodnimi besedami otvorila županja Darja Hauptman, ki je izrazila zadovoljstvo, da se bodo letos na kobariškem predstavila tudi društva sosednjih občin. Obiskovalcem je zaželela prijeten nedeljski popoldan in jih že povabila na druge kulturne dogodke, ki se bodo odvijali v prihajajočih mesecih. 

 

Prireditev, ki je pod eno streho združila folklorne skupine, zbore, recitatorje in slikarje, je obiskala Kobarid. Na treh prizoriščih hkrati (v Manfredovi ulici, Krilanovi ulici in na Trgu svobode) so se predstavili Folklorna skupina Razor Tolmin s pevsko in igralsko skupino, Mešani pevski zbor Canto Ergo Sum Tolmin, Moški pevski zbor Poljubinj, iz Prosvetnega društva Justin Kogoj Dolenja Trebuša pa moški, mešani in ženski pevski zbor ter folklorna skupina. Nastopilo je še Folklorno društvo Ivan Laharnar Planota Šentviška Gora ter recitatorji društva PoBeRe.

V Zeleni hiši so svoje slike razstavili domači likovniki, amaterji in člani likovne skupine LUNA Kobarid. Razstava je na ogled do 22.6.2014.

 

Več kot 140 nastopajočih je Kobaridcem svojo dejavnost predstavilo tako rekoč pred vrati njihovih domov. Za konec pa so nastopajoči zapeli pri spomeniku Simona Gregorčiča v centru Kobarida. 

 

Tekst in foto:

Nataša Hvala Ivančič

Erik Vrčon

Oglejte si tudi