Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Predstavitev notne zbirke za izbrane moške zbore Slovenski svet, ti si krasan

V četrtek, 14. novembra je v Domu Andreja Manfrede potekala predstavitev notne zbirke za izbrane moške zbore z naslovom Slovenski svet, ti si krasan skladatelja Hrabroslava Volariča, ki so jo Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Občina Kobarid in Zveza kulturnih društev Tolmin izdali ob 150. obletnici skladateljevega rojstva.
Na predstavitvi sta navzoče pozdravila županja Občine Kobarid Darja Hauptman in direktor Javnega sklada republike Slovenije za kulturne dejavnosti Igor Teršar. 

»Vesela sem, ker so danes, po več kot 120. letih, njegove skladbe zbrane in urejene izšle v notni zbirki, po kateri bodo segali pevci in tako vedno znova  postavljali  neminljiv spomenik našemu skladatelju in zborovodji Hrabroslavu Volariču« je ob zaključku nagovora povedala kobariška županja.

 

O skladateljevem sicer kratkem a bogatem življenju in delu so spregovorili soustvarjalci notne zbirke - zborovodja Stojan Kuret ter zborovodja in skladatelj Ambrož Čopi, ki sta iz Volaričevega ustvarjalnega opusa izbrala gradivo za natis, glasbena pedagoginja Erika Bizjak, ki je Volariča poglobljeno obravnavala v svoji diplomski nalogi ter Silva Seljak, vodja JSKD OI Tolmin, ki je vodila pripravo in izdajo zbirke.

 

S soustvarjalci zbirke se je pogovarjala Špela Mrak. Kulturni program je prepletala Volaričeva pesem solopevcev Marjetke Luznik, Anje Kavčič Drole in Otona Lebana, ki jih je na klavirju spremljala Tatjana Cimprič ter pesem Okteta Simon Gregorčič.  

 

V pripravi je tudi izdaja drugega zvezka, izbranih mešanih in ženskih zborov, ki bo po napovedih vodje JSKD OI Tolmin izšla predvidoma konec leta.

Oglejte si tudi