Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

"Sreča na upanje" - vaščani Vrsna nasmejali občinstvo

V soboto, 15. februarja, so v okviru prireditev meseca kulture, ki jih organizira Občina Kobarid, vaščani Vrsna uprizorili gledališko komedijo z naslovom "Sreča na upanje".


Priredba komedije Marcela Francka je veseloigra, ki se norčuje iz sistema potrošniših kreditov in  izpostavlja  tudi druge probleme vsakdanjega življenja, kot so stanovanjska stiska in vmešavanje tašč v življenje mladih. Kupovanju daril na kredit in podarjanju le teh, kakor drugim zapletom ni videti konca. Iz dejanja v dejanje se zapleti stopnjujejo in rešuje jih posojilodajalec Marjan, ki ne  posoja le  denarja,  temveč vztrajno zapeljujejo taščo Marto. Rešitev iz zagate najdeta tašči, ki predlagata skupno gospodinjstvo mladoporočencev in seveda obeh tašč.

Igralci so z uprizoritvijo  navdušili in nasmejali občinstvo. Dejanja je napovedovala in  povezovala domačinka Tina Sivec. Županja Darja Hauptman je obiskovalce in nastopajoče pozdravila, se jim zahvalila za udeležbo in nastop, s katerim so obogatili kulturno dogajanje v občini.

Oglejte si tudi