Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Grahova juha

V petek, 12. 6. 2015, smo imeli na urniku tri ure naravoslovja. Kuhali smo grahovo juho, si naredili zeleno solato in solato z rukolo.

Zjutraj ob 7.30 smo odšli na šolski vrt in nabrali grah, zeleno solato in rukolo. Anja, Nika, Natalija in Eva so pobrale in izluščile grah. Sanja in Sara sta nabrali solato in jo natrebili. S sošolcem Urošem sva očistila korenček ter olupila krompir. Ko sva korenček očistila, sva ga z Jakom še narezala. Prišla je sošolka Sara in nama pomagala narezati še krompir. Nika, Sanja in Sara so umile solato. Dolili smo vodo in kuhanje se je pričelo. Ob 9. uri smo imeli malico, ki je hitro minila, saj smo komaj čakali, da poskusimo grahovo juho. Dodali smo še sol, poper in eno čebulo. Lepo je dišalo. Olupila sem česen in ga narezala. Česen je že lepo dišal na solati, samo še kis in bučno olje je bilo potrebno dodati in solata je bila nared. Vsak je poskusil juho in dodal nekaj priboljškov. Gospa učiteljica ni mogla verjeti, da smo pojedli skoraj vso juho in solato. Nekateri so celo bili presenečeni nad rukolo, ki ima poseben okus.

Tega dneva ne bom nikoli pozabila, ker znam zdaj še bolje kuhati.

 

Nela Nahberger, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič

 

Grahova juha

 

V petek, 12. 6. 2015, smo v šoli kuhali juho.

Zjutraj sva z Urošem pomagala gospe učiteljici Andreji. V zbornico sva odnesla dve košari s sestavinami. Ko se je pouk začel, so šle deklice v treh skupinah na vrt pobrat grah, solato in rukolo. Potem so izluščile grah, umile in narezale solato, učiteljica pa je dodala olje, kis in sol. Kasneje so nekateri na drobne kocke narezali krompir in ga dodali h grahu in krompirju, ki pa je bil v kolobarjih. Vse to je bilo v loncu in se je kuhalo. Ob koncu kuhanja je učiteljica dodala gostilo. Juha je bila odlična. Ko smo jedli, je učiteljica skuhala krompir in ga postregla k solati. Preden smo jedli juho, sta dve deklici iz petega razreda narezali redkvico. To smo lahko dodali solati. K juhi smo po želji dodali popečene kocke kruha, k solati pa semena. Tudi solata je bila odlična in dan je lepo minil.

 

Andrej Časek Hojnik, 4. c

Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič

Oglejte si tudi