Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

PRVOMAJSKA PRIREDITEV V NJIVERCAH

Tradicionalno smo se krajani Njiverc in člani Športnega društva Njiverce zbrali v športnem parku 30. aprila 2014 ob 16. uri. Prireditev se je začela s postavljanjem majskega drevesa. Postavljanje je potekalo hitro, saj se je pod majskim drevesom zbralo kar lepo število moških postavljavcev, naše pridne punce pa so s pijačo skrbele, da jim delo ni bilo pretežko.

Po postavitvi majskega drevesa se je začela zabava pod šotorom. Najprej smo z igrama »med dvema ognjema« in iskanjem skritega zaklada popestrili dogajanje za najmlajše obiskovalce, ki jih je bilo letošnje leto res ogromno. Nato so se moški obiskovalci pomerili v vlečenju vrvi, in kot je že skoraj tradicionalno, so tudi letos slavili »spodnji Njiverčani«.

V večernih urah je po šotoru začela krožiti »njiverška košarica presenečenja«, v kateri so bile razne domače dobrote, naloga obiskovalcev pa je bila čim natančneje ugotoviti njeno težo. Ugibanja so bila zelo zanimiva, najbližje dejanski teži košarice pa je bil Tadej Kamenšek, ki je za nagrado košarico tudi prejel.

Ves večer nas je zabaval Trio Picikl iz Kidričevega, obiskovalci pa so imeli na voljo že značilne golaž, čevapčiče, vroče gibanice in hladno pijačo.

Za sodelovanje pri izpeljavi prireditve bi se radi zahvalili vsem obiskovalcem, članom Športnega društva Njiverce in našim sponzorjem, ki jih je bilo tudi letos veliko in vsako leto znova dokazujejo, da med ljudmi še živi občutek za pomoč in želja k spodbujanju družabnega življenja v našem kraju.

Oglejte si tudi