Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

V petih mesecih 12 nastopov, od tega 7 samostojnih koncertov

Tamburaški orkester Cirkovce (TOC) ne počiva, temveč s številnimi nastopi v letošnjem letu razveseljuje vse ljubitelje tamburaške glasbe. Orkester že več kot 30 let vodi dirigent DRAGO KLEIN, ki je letos na predlog Zveze kulturnih društev občine Kidričevo (ZKD) prejel republiško priznanje za delovanje na področju ljubiteljske kulture v Republiki Sloveniji. Z njim se veseli tudi TOC, ki ima veliko zaslug za njegovo dolgoletno delovanje.

V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj pomembnejših nastopov TOC v letošnjem letu. Začeli smo z nastopom v mesecu januarju, ko je orkester nastopil v cerkvi v Lovrencu na Dravskem polju na prireditvi, ki jo je organizirala občinska ZKD. V februarju smo imeli kar štiri nastope, še posebej pa smo ponosni na zlato priznanje, ki smo ga osvojili na medobmočni reviji v Majšperku. Imeli pa smo tudi dva nastopa v enem dnevu, in sicer: nastop v TV-oddaji Polka in majolka v Lovrencu ter zvečer koncert pred mestno hišo na Ptuju v okviru Kurentovanja. V aprilu pa nam je končno po 2 letih dogovarjanja uspelo odigrati samostojen koncert na idilični lokaciji v Jarenini. Še posebej pa smo se veselili posebnega nastopa na motorističnem srečanju Tulipanov iz Cirkovc, ki so letos praznovali 15. obletnico. Odziv publike je bil odličen, koncert pa je imel tudi humanitarno noto, saj se je TOC odpovedal honorarju, nekaj so pristavili še Tulipani in vsi skupaj smo donirali nekaj denarja bolnemu Marku, sicer sinu našega nekdanjega člana. V mesecu maju pa smo tako kot v aprilu imeli 3 nastope. Ob tednu ljubiteljske kulture smo v sodelovanju z občinsko ZKD izvedli koncert v Parku mladosti v Kidričevem, odigrali 40-minutni nastop na abrahamu našega po stažu najstarejšega člana ter tradicionalni samostojni koncert v Mestnem parku v Mariboru.

Na vseh naših nastopih je odziv publike odličen in to je tisto, kar nam daje moč za nadaljnje delo in kar nam največ pomeni. Zahvaljujemo se vsem, ki nas radi poslušate in nam stojite ob strani.

Vlado Brglez

Povezave

www.tamburasi.eu

Oglejte si tudi