Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Revija folklornih skupin 2016

Območno srečanje folklornih skupin pod nazivom „POD LIPO“ je potekalo v nedeljo, 8. maja 2016, v Majšperku. Srečanja se je udeležilo 10 mladinskih in odraslih folklornih skupin, ki delujejo na območju območne izpostave Ptuj. Srečanje je spremljal Tomaž Simetinger.

Iz Prosvetnega društva Cirkovce smo se revije udeležili člani Folklorne skupine Vinko Korže. Predstavili smo se s spletom »Ko je včasih blo«, ki povezuje plese Šotiš, Šamarjanka, Krajc polka in ples z metlo. Veteranska skupina se je predstavila z odrsko postavitvijo Simone Lozinšek, imenovano »Ko smo fkup, je zmjerom luš'no«.

Strokovni ocenjevalec g. Simetinger je o nastopu folklornikov mlajše generacije zapisal: »Skupina je delovala na odru razigrano in mestoma z veliko mladostniške energije. Pohvalno je, da so znali izraziti to energijo, in upam, da bodo v bodoče lahko to še nadgradili in poudarili.«

Če ste nas in naše nastope zamudili v Majšperku, se nam pridružite na prihodnjih, ki se bodo do konca meseca kar vrstili. Sporočamo vam tudi, da se že s polno paro pripravljamo na bližajoč dogodek, Vinkov vikend – 85 let folklore, ki bo v petek, 24. 6., in v soboto, 25. 6., v Cirkovcah.

Zapisala Tina Urih

Oglejte si tudi