Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Veseli krst na martinovo

Pizzerija Vinazza v Desklah je tudi letos organizirala martinovanje, na katerem so ob udeležbi dveh županov in župnika krstili vino vinarjev Mužič.
Krst vina je za martinovo tradicionalen običaj v Goriških brdih, že drugič pa ga je v naši občini organizirala Pizzerija Vinazza iz Deskel.

Krsta se je poleg župana Andreja Maffija udeležil tudi briški župan Franc Mužič. Župan Maffi je ob tej priložnosti poudaril tudi dobro sodelovanje med lokalnima skupnostima. Vino, ki ga je prispevalo Vinarstvo Mužič, je nato krstil deskljanski župnik Alojz Suban

Kakor je povedal Borut Mužič, organizator dogodka, je letošnje vino zelo dobro in bo primerno za arhiv. Pridelali pa so ga toliko, da ga vsekakor ne bo zmanjkalo. Vinarstvo bratov Mužič - Boruta in iztoka - iz Goriških brd je letos dobilo mesto tudi v italijanskem vodniku "Vinibuoni d'Italia", v katerem so predstavljena vina iz avtohtonih sort v Italiji, hrvaški Istri in na Primorskem v Sloveniji.  Po oceni komisije, v kateri je okrog 40 do 50 ocenjevalcev, si je rumena Rebula bratov Mužič v tem edinstvenem vodniku prislužila zlato krono.  

Krstu vina je ob glasbi harmonike sledilo rajanje do jutranjih ur, za brezplačno pogostitev pa so poskrbeli v pizzeriji. Dogodek bodo, obljubjajo, organizirali tudi naslednje leto, saj si želijo, da bi krst vina v naši občini postal tradicionalna prireditev, ki bi ne nazadnje, lahko prispevala tudi k večjemu obisku gostov v naši občini.   

 

Oglejte si tudi