Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Kanalski odbojkarji navdušujejo

Odbojkarji članske ekipe Salonita Anhovo – Kanal so v prvem delu državnega prvenstva upravičili sloves najboljše slovenske ekipe. Izgubili so samo eno tekmo s 3:2 v gosteh proti ekipi Panvita Pomgrad. Podobno kot v lanskem letu, so serijo zmag ekipe Salonita prekinil odbojkarji ACH Volleyja.
Kanalski odbojkarji letos navdušujejo vsakega obiskovalca tekem v Kanalu. Če bi igro ocenili z enim stavkom: odlično v prvem delu državnega prvenstva in prepričljivo v modri skupini odbojkarskega prvenstva. S konstantno in dobro igro predvsem pa ob rahlo spremenjeni ekipi – letos sta se članom pridružila Matija Jereb, domačin in povratnik v ekipo in črnogorski reprezentant Dejan Čabarkapa, sta svežina in resen pristop na igrišču odlika letošnje ekipe.

Priložnost za igro sta letos dobila tudi mlada rezervista, bloker Urban Česnik in napadalec Matevž Lazar, Nejc Pirih pa se je zaradi poškodbe za letos poslovil od odbojkarskih igrišč. Modra se v zadnjih tekmah modre skupine pozna malo nezbranosti na igrišču ampak prostora na Olimpu je še na pretek.

Z dobrimi igrami nas presenečajo tudi mlajše selekcije Salonita. V nedeljo 17. februarja je bil v športni dvorani Kanal na sporedu 3. krog A lige kadetov Z. Salonit Anhovo je na prvi tekmi premagal ekipo BenQuick Logatec z rezultatom 2:0 in nato na drugi tekmi še ekipo Calcit Volleyball z rezultatom 0:2. Kadetska ekipa Salonita Anhovo s šestimi zmagami in brez poraza še naprej zaseda prvo mesto na lestvici. Druga ekipa Salonita pa ostaja zasidrana na 4. mestu 3. DOL zahod. V nedeljo 03. marca je v Ljubljani potekal 4. krog A lige dečkov. Mladi Kanalci so na prvi tekmi premagali ekipo Calcit Volleyball z rezultatom 0:2 in nato na drugi tekmi morali priznati premoč ekipi ACH Zmajčki I z rezultatom 1:2. Trenutno ekipa dečkov zaseda četrto mesto v A ligi zahod.

Poleg odličnega začetka članske ekipe Salonita v prvem delu državnega prvenstva, bo v letošnji almanah nedvomno ostal zapisan finale pokala Slovenije. Lepa predstava Salonita Anhovo žal ni bila dovolj za osmo zvezdico, kljub temu se je v finalu dobro upiral ACH Volleyju. Resda so branilci naslova v Mozirju zmagali s 3:0, vendar sta se dva niza končala na razliko.

Še danes pa odmeva polfinalna tekma pokala Slovenije. Kanalci so po velikem preobratu s 3:2 premagali Calcit Volleyball. Kamničani so vodili z 2:0, v tretjem nizu tudi s 6:1, a nato povsem popustili in s slabim sprejemom in velikim številom napak Kanalcem dovolili, da vstanejo od "mrtvih", popravijo raven svoje igre in dosežejo zmago. Bojeviti Kanalci so takrat prikazali najboljšo igro v letošnji sezoni.

 

Libero Salonita Jani Kovačič je po izboru športnega uredništva PN postal športnik meseca decembra. Na zaključnem turnirju slovenskega pokala je bil proglašen za najboljšega prostega igralca. Kanalski odbojkarji so prejeli tudi pokal za drugo naj ekipo na Primorskem na sklepni prireditvi ob izboru najboljših športnikov Primorske.

 

Sicer je opaziti, da prva ekipa Salonita po prvem delu državnega prvenstva in težjih tekmah v modri skupini potrebuje malo svežega elana. V modri skupini so jih najprej porazili odbojkarji Kamnika. V letošnji sezoni so kanalski odbojkarji Kamničane premagali že dvakrat, obakrat pa je bil poraz za odbojkarje Calcit Volleyballa usoden. Na prvem medsebojnem obračunu v polfinalu pokala Slovenije in v tretjem krogu modre skupine pa takrat močno oslabljeni Kamničani v gosteh niso osvojili niti niza.

V tekmi devetega kroga pa je bil za Salonit usoden še ACH Volley. Derbi vodilnih ekip državnega prvenstva je še tretjič v sezoni pripadel Ljubljančanom. Kanalci so sicer v prvih dveh nizih nudili dostojen odpor, a so bili tudi tokrat močno oddaljeni od presenečenja in vnovič jim ni uspelo dobiti niti častnega niza.

Trener ACH Volleyja Luka Slabe je lahko zadovoljen z igro svojih varovancev. Po tekmi je izjavil, da je presrečen, da je njegova ekipa le popravila padce motivacije s katerimi se ACH srečuje skozi celotno modro skupino. Opaziti je, da imajo ljubljanski odbojkarji kar težave z igro, ko igrajo proti domačim ekipam. Te padce motivacije bi lahko izkoristila marsikatera slovenska odbojkarska ekipa.

Trener Salonita Andrej Urnaut pa s porazom ni bil razočaran. Zaveda se, da tekma proti ACH-ju ni bila nepomembna. Ljubljanski odbojkarji so boljši, v ekipi igrajo sami reprezentanti in kot pravi Urnaut, bo prava odbojkarska poslastica končnica državnega prvenstva, kjer bo moral Salonit odigrati po najboljših močeh. Morda ponoviti igro iz pokala Slovenije. 

Oglejte si tudi