Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

SIMBIOZA GIBA - Pohod treh generacij

V okviru projekta Simbioza giba smo se na šoli odločili, da se odzovemo povabilu občine Kanal in organiziramo pohod za vse učence šole ter predšolske otroke iz vrtca. Odločili smo se ponuditi štiri smeri pohoda, prilagojenih starosti in sposobnostim otrok, tako da se je lahko vsakdo zbral sebi primerno težavnost.


Za najmlajše, ki so odšli na taborniški prostor društva, so člani društva Rod odpornih želv organizirali igre z žogo, streljanje z lokom in še kup zanimivih aktivnosti. Ni pa manjkalo niti hrane in pijače. Res so se potrudili in ob tej priložnosti se jim iskreno zahvaljujemo.
Druga skupina otrok (2. in 3. r) je odšla na položnejši pohod v okolici Deskel, kjer so spoznavali različne domače znamenitosti in značilnosti pokrajine.
Druga triada učencev je odšla na Vodice, natančneje na Vodičarjevo domačijo, kjer so jih pričakali domači in poskrbeli, da nihče ni ostal ne žejen, ne lačen. Tudi družini Vodičar lepa hvala.
S starejšimi učenci zadnje triade pa smo jo mahnili na Korado. Skrbnik koče nas je dočakal odprtih rok in otroci so veselo poskakovali naokrog, ko je že bil čas vrnitve domov. Ob hoji navzdol so nekateri učenci občutili nekaj težav, pa vendar nič resnejšega, tako da smo se vsi srečno vrnili domov.


Tudi vreme nam je bilo naklonjeno, saj  nas je ves čas grelo sonce. Pohod je minil brez težav. Na pohodu  so se nam pridružili tudi starši, stari starši in upokojenci.


Najlepša hvala vsem, ki ste nam priskočili na pomoč in vsem udeležencem omogočili enkratno izkušnjo.

 

Tekst: OŠ Deskle 

Oglejte si tudi