Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
12°C
ČET.
20°C
13°C
Oceni objavo

Poletna liga v odbojki na mivki

Odziv je bil izjemen, saj se je prijavilo kar deset ekip, ki so od maja do sredine avgusta vsak teden igrale odbojko in razveseljevale številno publiko.

Zgodaj spomladi smo se družba ljubiteljev odbojke na mivki spraševali, kako se prisiliti k večji športni aktivnosti. Vsi smo se strinjali, da potrebujemo več telesnih aktivnosti. A kaj, ko je to, poleg vseh ostalih vsakodnevnih obveznosti, vedno zadnje na vrsti.

 

Odgovor smo našli v organizirani ligi za rekreativne igralce, ki bi nas na nek način prisilila v bolj športen način življenja. Vsak je malo potipal v svoji okolici, kako bi bila liga sprejeta. Povratne informacije so bile pozitivne.

 

Tekmovanje se je pričelo konec maja, prijavilo pa se je deset ekip iz naše občine. Potekalo je na dveh urejenih igriščih, ki sta nam jih prijazno dali na razpolago športni društvi Avč in Morskega. Tekme smo skoraj vsak teden igrali do sredine avgusta, ko smo ligo zaključili s turnirjem v Morskem. Ves čas je bila najbolj

uspešna ekipa Korpe, ki je v finalnem dvoboju premagala Morsko.

 

Navkljub motu, da se je najpomembneje gibati in družiti, lahko rečemo, da je bilo nekaj tekem tudi odbojkarsko zelo zanimivih, predvsem zaradi borbenosti in želje po zmagi. Zaključni turnir je bil »pika na i« lige, kjer je prevladalo predvsem druženje ob športu. Organizirali smo ga na igrišču v Morskem s podporo ŠD Morsko ter ob materialni pomoči Občine Kanal ob Soči in družbe SENG.

 

Pomoč pri organizaciji nam je ponudilo še veliko drugih posameznikov in podjetnikov, za kar se vsem iskreno zahvaljujemo. Velika večina udeleženih se je strinjala, da je bila liga koristna. Za nekatere premalo zahtevna, za druge še preveč, vendar je kot novost v občini dobrodošla in lahko predstavlja začetni vzorec.

podobnih aktivnosti za prihodnja poletja.

 

Avtorji teksta: Franc Valentinčič, Tomaž Sirk, Egon Kragelj

Oglejte si tudi