Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Turnir v pikadu v Desklah

Društvo upokojencev Deskle Anhovo je priredilo turnir v pikadu, ki so se ga udeležile ženske in moške ekipe iz društev upokojencev vse od Ajdovščine do Bovca in Idrije.
V soboto 24. maja nas je pričakal lep, sončen in topel dan, mogoče za marsikoga kar malo pretopel.

 

Parkirišče pred Kulturnim domom Deskle je bilo nabito polno, kar za zgodnje jutranje ure ni običajno. Pred vhodom v Kulturni dom je harmonikar raztegoval svoj meh in izvabljal iz njega prijetne domače viže.

 

Marsikateri mimoidoči se je spraševal: »Kaj neki se danes tu dogaja?« Toda že pogled na seniorje, tako moške kot ženske, oblečene v športna oblačila, je dal vedeti, da gre za športno prireditev.

 

In res. Deskljanski upokojenci smo organizirali turnir v pikadu, ki so se ga udeležile moške in ženske ekipe društev upokojencev vse od Ajdovščine do Bovca in Idrije. Sodelovalo je dvanajst moških in enajst ženskih ekip iz Bovca, Kanala, Tolmina, Idrije, Kobarida, Solkana, Vrtojbe,Ajdovščine, Vipave, Dornberka in Branika in seveda Deskel.

 

Ob otvoritvi sta poleg predsednika Društva upokojencev Deskle Anhovo Jožeta Valentinčiča tekmovalce pozdravila tudi župan Občine Kanal ob Soči gospod Andrej Maffi in predsednik Krajevne skupnosti Anhovo Deskle gospod Klemen Stanič. Gospod Maffi je v svojem nagovoru poudaril, da ni bistvo tovrstnih srečanj le doseganje čim boljših športnih rezultatov, četudi niso zanemarljivi, temveč predvsem druženje in povezovanje, kar bi bilo lahko svetel zgled tudi  mladim.

 

Vzdušje je bilo enkratno. Skozi ves dan je bilo veliko smeha in dobre volje. Tudi tisti, ki jim ta dan sreča ni namenila mirne roke, so zadovoljni pričakali podelitev medalj in pokalov in obljubili, da se bodo udeležili tudi naslednjih turnirjev, ki bodo v bodoče gotovo še sledili letošnjemu prvemu.

Oglejte si tudi