Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Nesreča s srečnim koncem: mimoidoči voznik rešil ponesrečenki iz Soče

V petek, 20. aprila 2012, nekaj minut pred 7. uro zjutraj, se je na glavni cesti Nova Gorica - Plave zgodila prometna nesreča, v kateri je osebno vozilo zapeljalo z vozišča v reko Sočo. Po dosedanjih ugotovitvah je 63-letna voznica osebnega avtomobila znamke Ford Fiesta iz okolice Kanala vozila iz smeri Plavi proti Solkanu, v omenjenem vozilu pa je bila spredaj tudi 65-letna sopotnica iz Kanala.
Tekst: Dean Božnik, predstavnik PU Nova Gorica za odnose z javnostmi, Lea Širok

 

Na Dolgi njivi je voznico osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem in spolzkem vozišču v desnem ovinku zaneslo v levo, kjer je trčila v skalnato pobočje, od tam pa jo je z vozilom odbilo v desno, kjer je vozilo prebilo varovalno ograjo in zapeljalo v reko Sočo.

 

Preden je osebno vozilo  potonilo,  je v reko Sočo skočil 52-letni moški iz Ajdovščine, ki je v navedenem času vozil iz Solkana proti Kobaridu, in je voznico potegnil iz vozila in nato iz vode na kopno. 65-letna sopotnica je sama priplavala do kopnega. Pri reševanju iz vode obeh udeleženk prometne nesreče je omenjenemu 52-letnemu moškemu pomagal tudi njegov 48-letni prijatelj.  

 

Ponesrečenki so reševalci odpeljali v Zdravstveni dom Nova Gorica, kjer so jima nudili ustrezno zdravniško pomoč. Po dosedanjih podatkih sta obe utrpeli lažje telesne poškodbe (podhladitev). Na kraju je bilo okrog 50 pripadnikov policistov, novogoriških in kanalskih gasilcev, potapljačev in pripadnikov Civilne zaščite, Promet je potekal izmenično enosmerno.

 

Namestnik poveljnika kanalske Civilne zaščite Ivan Križnič se je zahvalil vsem reševalcem, in za Radio Koper poudaril: "Tokrat lahko rečemo, da se je našel junak, ki se je nesebično žrtvoval, da je rešil druga življenja, in se mu lahko vsi zahvalimo za to dejanje. Mi si seveda želimo, da bi bilo akcij, kakršna je bila ta, čim manj, če pa že pride do njih, da bi se končale z enako srečnim koncem."   

  

Policisti bodo 63-letni voznici osebnega avtomobila - povzročiteljici prometne nesreče sicer izdali plačilni nalog zaradi kršitev določil 45. člena Zakona o pravilih cestnega prometa.

 

Verjamemo, da ji te kazni ne bo težko plačati.

Oglejte si tudi