Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Knjižnica pod krošnjami

V senci parka pri kanalski šoli smo brezplačno brali in uživali na treh srečanjih z gosti
Letos prvič smo v Kanalu gostili „Knjižnico pod krošnjami“, ki je z dvesto različnimi naslovi med 1. in 7. avgustom mlade in starejše vabila na brezplačen senčni otok branja v parku pri osnovni šoli.

Poleg knjižnega lenarjenja, zibanja s knjigo v viseči mreži in listanja med dvesto naslovi knjig, revij in dnevnih časopisov, so v popoldanskih urah potekale ustvarjalnice, na katerih je Neža Obid s pravljicami za lahko noč, kot so jih pripovedovale stare mame, tete in nonoti, zbranim predajala lokalno pravljično izročilo.

Na Kontradi so na večeru Note pripovedujejo brezplačno nastopili pozavnisti, udeleženci mednarodne poletne šole Glasbenega inštituta Guido Alberto Fano iz italijanskega Spilimberga.

Srečanje s filozofom, esejistom in prevajalcem Mirtom Komelom je žal odplaknilo deževno vreme, tako da pod krošnjami nismo bili deležni njegove proze. Pravo učno uro o fotografiji kot jeziku, z zabavnimi poudarki z reporterskih dogodivščin smo na večeru „Ali fotografija pove več kot tisoč besed“ doživeli s fotografom, novinarjem in urednikom fotografije Primorskih Novic Leom Caharijo. Naša druženja pod krošnjami pa je zaključil legendarni goriški raper Valter Lapanja alias Valterap, ki je zbrane navdušil z avtorsko poezijo v obliki rapa, v katero duhovito vpleta zgodbe iz suburbane sivine in nas tako navdihnil, da bomo knjižnico zagotovo organizirali tudi naslednje leto.

Organizatorji se vsem prostovoljcem zahvaljujemo za pomoč pri izvedbi, in seveda predvsem obiskovalcem, brez katerih, kot poudarjajo, »knjižnica pod krošnjami« ne bi doživela takšnega odmeva.


 

 

 

 

Oglejte si tudi