Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Zdravstveni dom Ivančna Gorica z novim urgentnim vozilom

V petek je pred Zdravstvenim domom v Ivančni Gorici potekal slovesni prevzem novega urgentnega vozila, ki je zamenjalo dosedanje že dotrajano vozilo. Novo vozilo znamke Hyundai bo lahko uspešno služilo potrebam urgentne službe in obiske bolnikov, ki jih izvaja osebje Zdravstvenega doma Ivančna Gorica na območju celotne občine Ivančna Gorica. 


Novo urgentno vozilo je v večji meri financirala Občina Ivančna Gorica, kot ustanoviteljica Zdravstvenega doma Ivančna Gorica, nekaj sredstev pa je dodal Zdravstveni dom. Vozilo znamkeHyundai Santa Fe je sodobno terensko vozilo s štirikolesnim pogonom, ki bo omogočal varno in hitro vožnjo v vseh vremenskih razmerah in tudi do težko dostopnih terenov. Prostor v vozilu je ustrezno preurejen in opremljen s sodobnimi medicinsko-tehničnimi pripomočki, ki ustrezajo najnovejšim smernicam pri nudenju nujne medicinske pomoči (NMP). Vozilo je Na podlagi javnega razpisa dobavilo domače podjetju Avto Kavšek iz Ivančne Gorice. 

 

Po uvodnem pozdravu pomočnice direktorja ZD Marte Praznike, sta zbrane goste, predstavnike Občinskega sveta in zaposlene nagovorila direktor ZD Ivančna Gorica Janez Zupančič dr.med. in župan Občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad. 

Dr. Janez Zupančič: »Projekt nabave urgentnega vozila je eden od treh velikih projektov zadnjih let, pri katerem smo dobro sodelovali z občino kot ustanoviteljico našega javnega zavoda. Tako je bila Zdravstvenemu domu nudena finančna podpora tako v projektu obširne prenove in razširitve zdravstvenega doma pred tremi leti, kot pri nabavi ultrazvoka za potrebe ginekologije pred dvema letoma. V občini kjer je Prijetno domače naj bi živeli zdravi ljudje, ki lahko z delom pospešujejo že sedaj ugledno gospodarsko moč v okviru občine.«


Župan Dušan Strnad je v nagovoru izpostavil dobro sodelovanje Občine z Zdravstvenim domom, hkrati pa dodal, da se bo Občina kot ustanovitelj še naprej trudila, da bodo zaposlenim zagotovljeni čim boljši pogoji za delo in bo posledično tudi boljša oskrba občanov. Če bodo pogovori z investitorji uspešni pa bi se v bližnji prihodnosti lahko začeli uresničevati tudi načrti o gradnji prizidka k zdravstvenemu domu. »Uporabnikom novega vozila želim varno vožnjo in da bi bilo treba vozilo čim manj rabiti, ko pa bo potrebno naj dobro služi«, je še dodal župan 


Vozilo in njegove vozne lastnosti je natančneje predstavil direktor podjetja Avto Kavšek Stane Kavšek, notranjo opremo vozila pa je predstavila vodja nujne medicinske pomoči Mateja Plut Švigelj dr.med.


Gašper Stopar

foto: Gašper Stopar

Oglejte si tudi