Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
13°C
PET.
14°C
10°C
Oceni objavo

V Zagradcu imajo sodobno gasilsko vozilo

Pred dvema tednoma so se člani PGD Zagradec in tamkajšnji krajani veselili nove pridobitve. Uresničili so se večletni načrti, saj je domače društvo ponosno prevzelo novo sodobno gasilsko vozilo znamke MAN TGM 13 290, z gasilsko oznako GVC 16/25. To je že četrto tovrstno vozilo v občini Ivančna Gorica.


Slovesni prevzem se je začel s svečano parado in slovesnostjo pod velikim šotorom pred kulturnim domom. Zbrane krajane, gasilce in gasilke iz domače in sosednjih občin ter goste sta najprej nagovorila predsednik PGD Zagradec Slavko Ferlin in poveljnik Slavko Zaletel. Vse navzoče je nato pozdravil župan Dušan Strnad, ki je pohvalil zagnanost zagraških gasilcev, ki samo potrjujejo dobro organiziranost in pripravljenost gasilcev v naši občini. Ob tem slovesnem dogodku je spregovoril tudi predsednik GZ Ivančna Gorica Lojze Ljubič, ki se spominja kako je pred več desetletji zagraško društvo prevzelo vozilo znamke TAM, ki bo sedaj nadomeščeno. Ob tej priložnosti je članicam in članom čestital ob novi pridobitvi in jim zaželel varno in uspešno delo z novo opremo. Oba sta v nadaljevanju simbolično predala vozilo v uporabo s predajo mekete ključa, ki jo je prevzel vodja voznega parka Andrej Pintar.


Novo vozilo sta blagoslovila vojaški vikar msgr. dr. Jože Plut in župnik Boris Žirovnik. Domače društvo se je s plaketami zahvalilo gasilskim društvom, organizacijam in donatorjem, ki so pripomogli k njihovi pridobitvi. Predsednik GZ Ivančna Gorica Lojze Ljubič in poveljnik GZ Ivančna Gorica pa sta ob tej priložnosti podelila občinska gasilska priznanja.


Slovesen večer so popestrili člani Mešanega pevskega zbora Zagradec in Folklorne skupine Zagradec, seveda pa se je popoldan prelil v večer z veliko gasilsko veselico.


O novem vozilu …
Podvozje tovornega vozila MAN TGM 13 290 je društvo nabavilo pred dobrim letom nato pa se je dogovorilo za nadgradnjo v priznanem podjetju GVP Pušnik iz Slovenske Bistrice. Novo gasilsko vozilo z oznako Gasilske zveze Slovenije GVC 16/25, je izdelano na podvozju nemškega proizvajalca tovornih vozil MAN, s terenskim 4 x 4 pogonom. Moč motorja je 290 konjskih moči ob obremenitvi 13 ton skupne teže. Vozilo ima dvojno potniško kabino, s katero je poleg šoferja moč prepeljati še 6 članov posadk in je glede na tipizacijo tudi primerno opremljeno. Vozne lastnosti bodo vozilu omogočale dostop tudi na izpostavljene predele okolice v katerem društvo deluje.


Vir (tekst in foto): http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=4502

Oglejte si tudi