Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Rokometaši Grosuplja ekspresno nazaj v 1.B ligi

Rokometaši Rokometnega kluba Grosuplje, ki domuje na Ljubljanski cesti 40A, so se, po samo eni sezoni igranja v najnižjem kakovostnem razredu slovenskega rokometnega tekmovanja, vrnili v 1.B (drugi kakovostni razred) moško rokometno ligo.

Fantje, ki jih vodita trenerja Gorazd Potočnik in Miloš Aksentijevič (pomočnik), so si, po odigranih šestnajstih krogih, na zadnji tekmi z zmago nad Ajdovščino izborili napredovanje v višji kakovostni razred tega tekmovanja, ki ga organizira Rokometna zveza Slovenije.

Zadnji krog je fantom prinesel derbi proti ekipi Ajdovščine, ekipi sta bili pred tem šestnajstim krogom poravnani na drugem mestu, domačinom pa je napredovanje prinašal remi ali zmaga. Fantje, na čelu s kapetanom Janezom Grumom, sicer petim strelcem letošnje sezone, so bili pred tekmo prepričani, da bo zmaga ostala doma. Kljub ne najbolj prepričljivem začetku srečanja (gostje iz Primorske so sicer povedli z 0:3), se fantje niso predali in goste ujeli. Po izenačenih prvih 30. minutah, so ponovno bolje pričeli gostje, a seje ponovila slika iz prvega dela tekme. Domačini so goste ujeli in ekipi sta v zaključek vstopili izenačeno. V zaključku srečanja pa so svoje priložnosti bolje izkoristili domačini in tako tekmo slavili s 26:25. Tako se je slavje, sicer lepo polne dvorane, lahko pričelo.

2.A liga, 16. krog

RK Grosuplje - RK Ajdovščina 26:25 (13:13)

Kastelic 8, J. Grum 7, Slemenjak in Zakotnik po 4, Kitak, Rede in Harbaš po 1; M. Koren 9, Pelicon 7, Bizjak 4, Bratina in Svetik po 2, J. Koren 1.

CELOTNA FOTOGALERIJA

Oglejte si tudi