Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Prijetno domače po Jurčičevi poti

Se sprašujete kam bi se podali prvo soboto v marcu? Tudi letos vabljeni na tradicionalni 22. Pohod po Jurčičevi poti, ki bo potekal v soboto, 7. marca 2015, s pričetkom med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru Višnje Gore. 
V Višnji Gori bo pohodnike z dobrodošlico pozdravila stiška godba, v Mestni hiši pa bo za obiskovalce na voljo ogled slikarska razstava avtorja Štefana Horvata: Kozlovske sodbe v Višnji Gori. 

Na 15 kilometrski poti, na kateri se udeležencem predstavita tako čudovita naravna kot tudi bogata kulturna dediščina, pohodnika vseskozi spremljajo Jurčičeva prizorišča iz njegovih literarnih stvaritev. Na poti ste vseskozi v stiku s turistično ponudbo, ki se predstavlja pod skupno blagovno znamko Prijetno domače. Pot z Muljave nadaljujete do Krke, kjer vas bodo sprejeli člani turističnega društva,odprta pa bodo tudi vrata Krške jame.

Zaključna slovesnost
Zaključna slovesnost bo potekala na Jurčičevi domačiji na Muljavi ob 11.30 uri, kjer bo pohodnike slavnostno nagovoril predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije g. Bogdan Gabrovec, v imenu organizatorjev pa bosta udeležence pozdravila tudi župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad in predsednik Planinskega društva Polž Aleš Erjavec. 

Program zaključne slovesnosti sooblikujejo:
- KD Josipa Jurčiča Muljava
- KD Krka
- Višnjanski fantje
- Eva Kovačič in Maša Zajec
- Godba Stična

Za dobro voljo bodo ob zaključku pohoda poskrbeli Prifarski muzikanti, manjkala pa ne bo tudi ponudba domačih izdelkov na stojnicah, srečelov in še kaj se bo našlo.
Če bi torej radi združili prijetno s koristnim, se torej v soboto, 7. marca pridružite več kot 5000 pohodnikom, ki se bodo, nekateri že dvaindvajsetič podali po Jurčičevi poti.

SPREMLJEVALNE PRIREDITVE:

torek, 3. marec
ob 17.30 uri, Jurčičeva domačija; Poklon rojaku
ob 18.00 uri, Kulturni dom Muljava; Podelitev Jurčičevih nagrad

petek, 6. marec 
ob 19. uri, Mestna hiša Višnja Gora; Otvoritev slikarske razstave Štefana Horvata: Kozlovska sodba v Višnji Gori

Več informacij: 
Zavod Prijetno domače

W: www.prijetnodomace.si/pohod-po-jurcicevi-poti/
E: turizem@ivancna-gorica.si 
T: 041/437-382

Planinsko društvo Polž
W: http://polz.blog.siol.net
E: pd.polz@gmail.com
T: 041/746-825; 041/751-238

Oglejte si tudi