Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Radohova vas bogatejša za nov gasilski kombi

V petek 13. junija je Prostovoljno gasilsko društvo Radohova vas slovesno prevzelo novo večnamensko gasilsko vozilo GVM-1, za hitro posredovanje ob morebitnih nesrečah in za prevoz gasilcev ter nujne reševalne opreme. Novo vozilo bo nadomestilo stari dotrajani in odsluženi kombi, ki že nekaj časa ni omogočal varne in hitre intervencije. 
Slovesni prevzem novega vozila je bil za člane in članice PGD Radohova vas zgodovinski, saj so po 42-ih letih ponovno prevzeli novo gasilsko vozilo za prevoz moštva z gasilsko oznako GVM-1. Novo vozilo bo sedaj dopolnjevalo vozni park v katerem je tudi pred nekaj leti kupljena avtocisterna z opremo. 

Začetki in ideja o nakupu novega gasilskega kombija segajo v leto 2012, ko je društvo sprejelo petletni načrt investicij in pričelo z varčevanjem sredstev za nakup novega vozila. Operativne člane je dosedanji kombi večkrat pustil na cedilu, kar je vodstvo društva še dodatno spodbudilo k nakupu novega vozila. In tako so dočakali čas, ko je društvo s pomočjo krajanov, donatorjev, sponzorjev, Gasilske zveze Ivančna Gorica in Občine Ivančna Gorica, prišlo do novega sodobnega gasilskega kombija, znamke Renault Trafic. 

Po slovesni paradi gasilcev, gasilskih praporov in gasilskih vozil iz občine Ivančna Gorica, je vse zbrane nagovoril predsednik gasilskega društva Radohova vas Miha Grandovec, ki je še posebej zadovoljen, da bo novo vozilo služilo usposabljanju gasilk in gasilcev ter prevozu moštva na tekmovanja. 

Svoja prepričanja, da bo novo vozilo služilo svojemu namenu, sta izrekla tudi podpredsednik Gasilske zveze Ivančna Gorica Stane Kralj in župan Dušan Strnad. Prav slednji še kako dobro razume in podpira delovanje gasilskih društev v občini.»Izjemno sem ponosen, da je Radohova vas uspela izbrati voljo in sredstva, da kupi to imenitno vozilo. Upam, da ga boste več potrebovali za vaje, kot resnejše intervencije na terenu. Gasilcem Radohove vasi čestitam tudi za vso požrtvovalno delo, ki ste ga opravili v več kot šestdesetletni zgodovini društva. Imate imeniten gasilski dom, imenitno opremo, novi kombi pa je kot smetana na torti«
, je hudomušno zaključil župan. 

Kot se za takšno priložnost spodobi, je potekala tudi simbolična izročitev ključa novega vozila, ki ga je župan Strnad izročil poveljniku Jožetu Prazniku, ta pa skrbniku vozila Romanu Škrabcu, ki bo skrbel, da bo novo vozilo vedno brezhibno pripravljeno. 

Kulturni program sta popestrila citrarka Eva Medved in harmonikaš Miha Kastelic, blagoslov vozila pa je opravil šentviški župnik Jože Grebenc. Na slovesnosti so bila podeljena tudi gasilska odlikovanja in priznanja ter zahvale sponzorjem in donatorjem. Zlato gasilsko odlikovanje za zasluge in požrtvovalnost v gasilstvu sta prejela člana PGD Radohova vas Anja Masle in Gregor Kovačič. V imenu Gasilske zveze Ivančna Gorica je poveljnik Lovro Markovič, izročil društvu posebno plaketo, ki bo spominjala na slovesni dogodek ob prevzemu vozila. 


Po uradnem delu je sledilo še tradicionalno nočno gasilsko tekmovanje in veselica s programom popularne Petkove pumpe.


Tekst in foto: Gašper Stopar

Oglejte si tudi