Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

V Trnovici dobili vodovod

V četrtek, 11.9.2014  je na Trnovici pri Hrastovem Dolu potekala slovesna otvoritev novega vodovodnega sistema Trnovica, ki so se ga krajani te ene najmanjših vasi v občini Ivančna Gorica zelo razveselili. Od sedaj naprej bo sedem hiš z nekaj več kot 20 prebivalci oskrbovanih z javnim vodovodom. 
Ob otvoritvi so zbrane nagovorili župan Dušan Strnad, predsednik Krajevne skupnosti Dob Jože Polončič in direktor Javnega komunalnega podjetja Grosuplje Tomaž Rigler.


Župan Strnad je izrazil zadovoljstvo, da je prišlo do uresničitve investicije, katero so tamkajšnji krajani kar dolgo pričakovali. V bodoče si želi, da naj nova pridobitev poživi dogajanje v kraju in, naj torej vodovod poveže tudi ljudi v lepo vaško skupnost, v kateri si bodo krajani pomagali in zaupali. 


Nove pridobitve se veseli tudi direktor JKP Grosuplje, ki bo tudi upravljalo z vodovodnem sistemom. Rigler je je zadovoljen, da so skupaj z Občino poskrbeli za zadostno količino pitne vode v naših krajih in da je pitna voda iz javnega vodovodnega sistema, kljub geografski razgibanosti občine Ivančna Gorica že v vsaki vasi. To tudi pomeni, da je ivanška občina ena od prvi slovenskih občin, ki je po programu aglomeracij oskrbe s pitno vodo, v celoti zagotovila svoje zakonske obveze. S tem bo v kratkem imel vsak dom in vsako gospodinjstvo zdrav vir pitne vode. 


Najbolj slovesen trenutek otvoritve je bil prerez traku, kateremu so poleg župana prisostvovali še predsednik KS Dob, član krajevne skupnosti Toni Oven in direktor komunalnega podjetja. Sledil je še blagoslov, ki ga je opravil župnik Jože Grebenc. Po blagoslovu je sledilo še simbolično dejanje, ko so gasilci PGD Hrastov Dol v zraku prekrižali vodne curke. 


Kulturni program so oblikovali člani Moškega pevskega zbora Prijatelji ter najmlajši iz Hrastovega Dola in Trnovice. 

Še nekaj informacij o gradnji vodovoda


Vodovod na Trnovici je gradilo novomeško podjetje Flopin d.o.o. Gradnja cevovoda je dolga približno 1200 metrov, vrednost gradnje pa znaša 99.000 evrov. Na omenjenem območju je bilo zgrajenih osem hišnih vodovodnih priključkov za 22 prebivalcev, ki imajo v lasti poleg tega tudi 20 glav živine. Novo vodovodno omrežje bo zagotavljalo normalno oskrbo prebivalstva s pitno vodo in zagotovilo možnost polnjenja gasilske cisterne z vodo na omenjenem odseku Hrastov Dol – Trnovica. 

 

Tekst in foto: Gašper Stopar


Oglejte si tudi