Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Slovesnost ob 25. obletnici slovesne prisege prve generacije slovenskih nabornikov, Ig 11.6.2016

Slovesnost ob 25. obletnici slovesne  prisege prve generacije slovenskih nabornikov 510. Učnega centra TO na Igu

Ig, 11. junij 2016

 

V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu je v soboto, 11. junija 2016, potekala slovesnost v spomin na 25. obletnico slovesne prisege 180 obveznikov 510. učnega centra Teritorialne obrambe. To je prva generacija slovenskih nabornikov, ki so služili vojaški rok v Teritorialni obrambi.

Zbrane so ob tej priložnosti nagovorili župan Občine Ig Janez Cimperman, ministrica za obrambo Andreja Katič ter slavnostni govornik in častni pokrovitelj prireditev slovesnosti ob obeleževanju dogodkov pred 25. leti, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Slovesnosti so se udeležili tudi pripadniki Slovenske vojske, načelnik Generalštaba SV generalmajor dr. Andrej Osterman, poveljnik 1. brigade SV, brigadir Roman Urbanč in ostali visoki gostje.

V parku pred upravno stavbo Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje je pred uradno slovesnostjo potekalo odkritje spominskega obeležja v opomin in spomin na 27. junij 1991, ko je bil v času osamosvojitvene vojne za Slovenijo na Ljubljanskem barju sestreljen helikopter Jugoslovanske ljudske armade. 

Oglejte si tudi