Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Obnovljen del vodovodnega sistema v Žažarju

Žažar, 22. oktober – Sredi vasi Žažar sta takratni župan Janko Jazbec in takratni svetnik Jože Mole s prerezom traku in odprtjem hidranta zaznamovala zaključek prve faze projekta obnove vodovodnega omrežja.
Oskrba s pitno vodo je obvezna občinska gospodarska javna služba, ki jo v Občini Horjul zadnja leta izvaja režijski obrat znotraj občinske uprave. Ta odgovarja za ustrezno zagotovitev zdrave pitne vode vsem občanom. Tako se je občina zaradi dotrajanosti vodovodnega omrežja odločila za obnovo prve faze trase vodovodnega omrežja, od vodohrana do vasi, v Žažarju. Dela, ki jih je oktobra opravil izvajalec Mivšek Rajko, s. p., z Vrhnike, so zajemala izkop jarka v dolžini 570 metrov, položitev cevi in izdelavo priključkov za hiše ob trasi. Na začetku vasi so postavili tudi nov hidrant, ki bo omogočil hitrejše in preprostejše posredovanje ob nesrečah. Investicija v vrednosti 19.029 evrov se je financirala s sredstvi iz občinskega proračuna. Nadaljnja obnovitvena dela na preostanku vodovodnega omrežja pa se pričakujejo v prihodnjih letih, in sicer sočasno z načrtovanimi projekti izgradnje kanalizacijskega voda, telefonije in druge infrastrukture, obljublja horjulska občinska uprava.

Na uradnem odprtju obnovljenega dela vodovodnega sistema se je zbrala druščina domačinov, izvajalcev del ter občinska uprava. V vasi Žažar je zbrane pozdravil nekdanji svetnik Jože Mole, ki se je občini zahvalil za novo pridobitev. Za njim je spregovoril Janko Jazbec ter se izvajalcu zahvalil za hitro in dobro opravljeno delo, vsem Žažarčanom pa za strpno prenašanje razmer ob delih na vodovodnem sistemu. Simboličnemu prerezu traku je sledilo še odprtje zunanjega hidranta – curek vode je potrdil njegovo delovanje. Tako uradni kot neuradni del je tudi tokrat obogatil Žažarski trio, ki je s pesmijo polepšal prijetno druženje.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi