Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Tudi ženske igrajo nogomet ? Seveda!

Nogomet že dolgo ni več samo v moški domeni. To dokazujejo igralke iz grosupeljskega kluba FC Borke. V letošnjem letu nadaljujo z igro v rekreativni ženski nogometni ligi "Lepota in zdravje" v organizaciji NK Ilirska Bistrica. Naslednja tekma je že to nedeljo ob 16. uri na novi veliki umetni travi v Grosupljem.
Zgodba FC Bork se začenja pred petimi leti, ko si je nekaj nadebudnih mamic ob gledanju svojih sinov iz kluba NK Brinje, zaželelo poizkusiti nogomet tudi iz prve roke. 

 

Pod svoje okrilje jih je sprejel nogometni trener v klubu Brinje - Borut Kolarič. Na začetku je bila ekipa sestavljena iz nekoliko navdušenk, ki pa so z svojo vztrajnostjo počasi in zanesljivo napredovale v nogometni igri. Njihov entuzijazem se je prijel tudi na njihove prijateljice tako, da je število "bork" počasi a vztrajno raslo. Pridružilo se jim je tudi nekaj mlajših igralk, ki so že v preteklosti igrale nogomet po različnih klubih. Tako je nastala pisana druščina, ki prav gotovo zelo uživa v nogometu in seveda druženju.

 

Trenirajo enkrat na teden, kar pa jim zadnje čase ne zadošča več. Trenerji pa že pridno iščejo rešitve, kako bi jim zagotovili še več treningov in posledično napredka.

 

Kot zanimivost naj omenim, da v pravem duhu svojega imena trenirajo tudi ko je zunaj sneg in 5 stopinj pod ničlo. Rekordno se jih je na treningu zbralo kar 23. Ta številka je impresivna tudi v primerjavi s člansko ekipo NK Brinja.

 

Po nekaj letih rekreativnega igranja so se odločile, da se preizkusijo tudi z igranjem v ligi. V sezoni 2014/2015 so tako sprejele izziv in se pridružile ligi "Lepota in zdravje". Prve tekme so sicer nesrečno izgubile kar lahko pripišemo neizkušenosti igranja nogometa na večji površini. Vendar to njihove vztrajnosti ni zmanjšalo. Še več! Njihova motivacija se je le še povečala. Želja po napredku in dokazovanju je prav gotovo na visokem nivoju.

To se je odrazilo v zadnji tekmi jesenskega dela, ki so ga zaključile z zmago.

 

Pred kratkim je pri njih na prijateljski tekmi gostovala ekipa NK Ajdovščina, ki igra v 1. ženski nogometni ligi. Naše borke so obračun obrnile v svojo korist in zmagale s 3:2, kar je zagotovo odličen rezultat.

 

Ta trend si želijo nadaljevati tudi v spomladanskem delu sezone. To nedeljo ob 16 uri bodo igrale zaostalo tekmo iz jesenkega dela proti Moravčam. Obeta se nam sončno vreme in odlična nogometna predstava v režiji grosupeljskih "Bork". Pridite jih podpreti tudi vi, da vam lahko pokažejo, da tudi punce zmorejo.

 

Lep športni pozdrav.

Oglejte si tudi