Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Grosuplje z zmago nad Laščani do zgodovinskega uspeha

Naši košarkarji so na povratni tekmi Pokala Špar premagali ekipo Zlatorog Laško z 81:73 in si tako priigrali zgodovinsko urstitev na zaključni turnir. 

 

Domači košarkarji so kontrolirali potek srečanja od prve minute. V prvem polčasu so naši košarkarji nadaljevali v ritmu iz Polzele, ko so v napadu igrali zelo raznovrstno in kolektivno in  zadevali iz vseh položajev, v obrambi pa agresivno in odločno. Prvo četrtino so dobili Grosupeljčani z rezultatom (22:16). V drugi četrtini so svoj nivo igre še dvignili in jo prav tako dobili in sicer z rezultatom (27:19). Na veliki odmor so tako domači košarkarji odšli z visoko prednostjo 14- ih točk  (49:35).V drugem polčasu so Laščani začeli igrati na vse ali nič. S presingom po celem igrišču so poizkušali prisiliti naše košarkarje na hitre zaključke in izgubljene žoge. Grosupeljčani so znali zadržati mirno kri in pametno odbijali vse napade gostov, da bi zmanjšali razliko. Tretja četrtina se je končala z neodločenim rezultatom  (22:22) in prednost naših košarkarjev pred zadnjimi desetimi minutami je še vedno znašala visokih 14 točk (71:57). Tudi v zadnji četrtini se slika na igrišču ni bistveno spremenila. Gostje so še vedno neuspešno lovili Grosupeljčane, ti pa so s preudarno igro še enkrat več letos dokazali, da znajo tekmo mirno pripeljati do konca. 

 

Trener Mihevc je na tekmi dal priložnost prav vsem svojim 12 košarkarjem in prav vsi, skupaj s strokovnim vodstvom so tudi zaslužni za zgodovinski uspeh in uvrstitev na zaključni turnir Pokala Špar. Letos se bo zaključni turnir odvijal v Mariboru in sicer od 5. do 8. februrja. Žreb četrtfinalnih parov bo na sporedu 15. januarja, poleg Grosuplja pa so se na zaključni turnir uvrstile tudi ekipe Krke, Olimpije, Heliosa, Rogaške, Polzele, Šenčurja, zadnjega udeleženca pa bomo dobili 14. januarja, ko se bosta na povratni tekmi pomerila Tajfun in LTHCasting Mercator.

 

Kapetan Grosuplja Marko Antonijević : " Za nami sta dve težki tekmi proti odličnemu nasprotniku. Vedeli smo kaj nam prinaša današnja zmaga in prav nihče si te zmage ni želel več od nas. Obe tekmi smo odigrali na zelo visokem nivoju, še posebej današnjo in mislim, da smo se popolnoma zasluženo uvrstili na zaključni turnir Pokala Špar. To je vsekakor zgodovinski uspeh našega kluba in lepa nagrada za ves vložen trud, ki ga vlagamo mi igralci skupaj s strokovnim vodstvom in tudi uprava kluba. Prepričan sem, da bomo ne glede na žreb, tudi na zaključnem turnirju trd oreh prav vsem nasprotnikom."

 

Marko Antonijević

Oglejte si tudi