Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
14°C
JUTRI
23°C
13°C
Oceni objavo

Spoštovane občanke in občani!

Velikokrat si rečemo, kako hitro čas beži. Po lastni izkušnji lahko rečem: čim starejši smo, tem hitreje. Pa vendar smo po navadi mi tisti, ki hitimo sem ter tja in se ne znamo zaustaviti. Ravno zato imamo praznike, ki so, kot nam v svoji knjigi Prazniki razloži Žiga Turk, kot znamenja ob poti, kjer se ustavimo, se česa spomnimo ter se podružimo s svojimi sorodniki, prijatelji, sosedi. Pomlad s prazniki ni skopa. Velika noč je ravno mimo in že sta pred nami dan upora proti okupatorju ter praznik dela, ko že zadiši po poletju in skorajšnjem koncu šolskega leta. Izkoristimo jih za počitek in rekreacijo, za ureditev okolice naših hiš, predvsem pa za prijetno druženje, ki bo ustvarilo tkanino spominov, s katero se bomo lahko greli kasneje v življenju.
Kakor se čas hitro suka v osebnem življenju, je tudi dogajanje v lokalni skupnosti zelo pestro. Stroji sicer ne brnijo v vsaki ulici, kot v minulih treh letih, je pa zato dogajanje pri novem avtocestnem priključku na Lukovici toliko bolj intenzivno. Ob takem tempu lahko upravičeno upamo, da se bomo čez leto že vozili po njem.
V pripravi je še nekaj projektov: pozno jeseni se bodo izvajala tudi dela na ložanskem in dragomerškem pokopališču.
V naši občini je aktivnih veliko društev, ki združujejo ljudi na kulturnem, športnem, dobrodelnem, stanovskem ali kakem drugem področju. S koncem pomladi je večina društev svoje občne zbore že opravila in začrtala delo za letošnje leto. Mladim športnikom želimo uspešne nastope na tekmovanjih. Vsi skupaj se veselimo srečanj in predstav kulturnih društev, naše skupnosti pa si prav tako ne znamo predstavljati brez društev upokojencev ter gasilcev, ki poskrbijo, da občani na jesen življenja ne ostanejo osamljeni ter za našo varnost.
Ena od lepih in za današnji čas ne več povsod samoumevnih značilnosti naše občine je, da se ljudje na cesti še vedno pozdravljamo med sabo, čeprav se ne poznamo, ali pa se poznamo le na videz. Za naključnega tujca je to nenavadno presenečenje, za nas pa je to izraz spoštovanja do sočloveka, ki mu lahko z dvema besedama polepšamo dan. Naj tako tudi ostane!

Podžupana:
Viljem Kosednar
Simon Strgar

Oglejte si tudi