Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

ZELEMENJAVA

Vabljeni na Zelemenjavo, v petek, 4. 4. 2014,  med 15.30. in 18.30. uro, v avlo Osnovne šole Brinje Grosuplje.


Nekaj razmišljajočih posameznic, s čutom za soljudi in sodelovanje ter z viškom vzgojenih sadik in pridelane zelenjave je v lanskem letu v Ljubljani pripravilo prvo ZELEMENJAVO. Kmalu so sledile naslednje in tudi že vseslovenska v trinajstih krajih od Murske Sobote do Nove Gorice in Novega mesta.

V petek, 7. 2. 2014 smo dočakali prvo Zelemenjavo tudi v Grosupljem, ponovno pa bo potekala v petek, 4. 4. 2014,  in sicer med 15.30. in 18.30. uro, v avli Osnovne šole Brinje Grosuplje.

 

Zelemenjava vabi vse, brez izjeme: izkušene vrtnarje in popolne začetnike, mlade in stare, take z enim samim lončkom na balkonu, urejenim bio vrtom in tiste s kilometrsko njivo. Najvažnejše je, da na neformalen način spet začnemo graditi skupnost v pravem pomenu besede, spodbujati zaupanje in solidarnost. In da se pri tem fino imamo.

 

Tokrat bomo dogodek popestrili še z okroglo mizo ob 17. uri z zeleučilnico za vrtičkarje ter predstavili tudi osnove permakulture.  Več in vse informacije pa lahko dobite na gsm 041 455-293, Janez ali na e-naslovu: janezz2@siol.net.

 

Janez Zupan in Marija Samec

Oglejte si tudi