Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
10°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Pustovanje 2016

Pustovanje se je za naše najmlajše pričelo že v četrtek, ko so se predšolski otroci udeležili otroškega pustovanja na Ptuju. Predstavili so se Vitezi iz vrtca Zgornji Duplek in Čarovnikii ter čarovnice iz Vrtca Korena. 

Pustovali smo tudi v soboto na pustni povorki, na kateri je sodelovalo 29 pustnih skupnih, v katerih so se, poleg tradicionalne Dupleške mornarice ter rancarjev in splavarjev, predstavile vaške skupnosti in občinska društva ter otroci iz vrtca in šole Duplek ter Korena.

V otroški povorki so prvo mesto zasedli Vitezi iz Vrtca Duplek, drugo mesto Robotki OŠ Duplek, tretje mesto pa Velike in male čarovnice s Korenškega hriba ter Snežna idila vrtca in šole Korena.

V kategoriji ostale skupine so nagrado za prvo mesto prejeli Črnci Korena, na drugo mesto so se uvrstili Eskimi iz Zimice, tretje mesto pa je pripadlo skupini Mati Slovenija iz Dobrovc.

 

V goste so prišli Kurenti Vetrovniki iz Kidričevega v družbi Pehnov iz Lojč, iz Dobrovc so nas obiskali Mati Slovenija in Butalska kanalizacija, iz Jurovskega dola so prišle Miki miške.

Imeli smo se izjemno, dan je bil poln pustnih norčij, smeha in zabave. Poln smeha in dobre volje naj bo vsak dan, tudi ko se bo pustni zastor spustil. 

Hvala vsem, ki ste pomagali in pripomogli k organizaciji letošnje pustne povorke in vsem obiskovalcem, ki ste s svojim obiskom podprli Fašank v Dupleku.




Oglejte si tudi