Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
4°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Zaživel vrtec v Topliški vasi

 

Doslej prazni prostori v objektu Hrast v Topliški vasi so od septembra dalje polni smeha, veselja, sem pa tja pa se prikrade tudi kakšna solzica. Zdaj pet, do januarja pa bo v teh prostorih v varstvu 11 malčkov, otrok prve starostne skupine vrtca Gumbek, ki so jih v prijetno bivanje v urejenih prostorih na uradnem odprtju s pesmijo pospremili starejši vrtičkarji.

Na občini so se za preureditev praznih občinskih poslovnih prostorov odločili potem, ko je bilo jasno, da bodo morali zaradi upokojitve zapreti enoto v Obrhu. Dela so bila vredna 55 tisočakov, od tega so iz državnega proračuna pridobili dobrih 35.700 evrov, ostalo dodali sami, približno štiri tisoč evro pa so imeli še stroškov z dovoljenji, dokumentacijo ter priklopom elektrike in vode, je pojasnil župan Jože Muhič.

V novih prostorih, ki jih je izvajalec Akvaing d. o. o. iz Ljubljane uredil v dveh mesecih, so tako igralnica, garderoba, sanitarije, delilna kuhinja in servisni del, kjer je toplotna črpalka za ogrevanje prostorov. V neposredni bližini pa so zunaj postavili še manjše ograjeno otroško igrišče, ki ga bodo malčki bržkone napolnili s smehom, dobro voljo in veliko energije.

 

UREDNIŠKI ODBOR

Foto: OŠ DOLENJSKE TOPLICE

 

 

Oglejte si tudi