Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Pohod in tek za upanje

 

Rožnati oktober je svetovni mesec boja proti raku dojk. To je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V Sloveniji za njim vsako leto zboli več kot 1200 žensk, to vrsto raka pa imajo tudi moški.

 

V ta namen vsako leto oktobra v Dolenjskih Toplicah poteka dobrodelni Pohod in tek za upanje. Namenjen je gibanju, druženju, zbiranju sredstev, predvsem pa osveščanju in premagovanju tabujev o raku. Lani smo na tem srečanju pomagali, da je nekdo naredil korak naprej in po nasvetu zdravnice Mojce Senčar prestopil prag onkološkega inštituta. Danes je za to osebo uspešno končano zdravljenje.

 

Letos smo se zbrali že 11. leto, nekateri prihajajo vsako leto, spet drugi so letos prišli prvič, vsakega posebej pa smo članice Europe Donne vesele. Predsednica slovenskega združenja Senčarjeva in članice se zahvaljujemo za sodelovanje OŠ Dolenjske Toplice, da se teka udeleži v tako velikem številu. Na pohodu zbrana sredstva so namenjena kot dobrodelna pomoč bolnikom, ki so pomoči potrebni.

 

Pred pohodom sta predsednica Europe Donne Mojca Senčar in nacionalna promotorka zdravja Brigita Zupančič Tisovec govorili o pomenu gibanja in skrbi za zdravje, kaj torej lahko sami naredimo za kakovost življenja.

 

Pohod je vodil Samo Gotenc, naš stalni sodelavec. Hvala Termam Krka za pomoč in podporo pri pohodu, turoben dan pa so nam polepšale novomeške mažoretke.

Hvala vsakemu posebej,da ste si vzeli čas, prišli in darovali.

 

Besedilo in foto: VERA DVORŠAK

 

 

Oglejte si tudi