Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

Zimske radosti v knjižnici

Veseli december je  za nami, v Krajevni knjižnici Dolenjske Toplice pa bomo tudi v januar zakorakali pravljično in veselo. V sredo, 13. januarja 2016, ob 17. uri bomo gostili pravljičarko Tjašo Klembas iz Kranjske Gore.

Klembasova  je avtorica poučnih otroških knjig o navihanem dečku Timiju, ki odkriva skrite kotičke Slovenije. Tudi pravljica Zimske radosti govori o Timiju, ki se z družino odpravi na zimske počitnice, kjer uživa v zabavnih aktivnostih. Kmalu spozna, da počitnice ne bodo takšne, kot je pričakoval. Čakajo ga nepričakovana presenečenja, zanimive ovire, nerodni trenutki in čarobna doživetja. Iskriva pravljica bo vse popeljala v svet otroške domišljije, zabavnih dialogov in dragocenih spoznanj. Sledila bo ustvarjalna delavnica, igrali pa se bomo tudi z lutkami.


V
torek, 12. januarja 2016, ob 18. uri pa bo literarni večer Rastoče knjige. Gostili bomo domačinko Mojco Kranjc, avtorico knjige Nekoč Toplica – danes Dolenjske Toplice. Govorili bomo o bogati preteklosti kraja in se zazrli v življenje, ki je bilo in ki za nas v ohranjeni dediščini še traja.

 

ZVONKA PETERLIN, Knjižnica Dolenjske Toplice


 

Oglejte si tudi