Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Zelene steze na Polhograjskem

Turistično društvo Polhov Gradec je izdalo novo zloženko, prospekt, ki želi jedrnato in strnjeno prikazati zanimivosti polhograjskega območja.

Že znanim krajevnim posebnostim so se v besedilu pridružile v zadnjih letih pridobljene nove turistične zanimivosti. K sodelovanju smo povabili tudi druga društva, ki imajo podobno za turiste privlačno dejavnost. V prospektu so njihove glavne prireditve opisane z besedo in značilnimi fotografijami. Motiv Turističnega društva Briše so mlatiči z Dneva pod Lovrencem, Turistično društvo Vetrnik zastopa posnetek s srečanja harmonikarjev v njihovem znamenitem Kozolcu, Planinsko društvo Blagajana se predstavi s kočo na Ravneku, Klekljarsko društvo Polhov Gradec pa s klekljano blagajevko. V Muzej pošte in telekomunikacij najlepše vabi dragoceni poštni rog, v Krajevni muzej Polhov Gradec pa Blagajev kotliček. Kulinarika je čedalje bolj vabljiva turistična posebnost, tudi v prospektih; v tej zloženki jo zaznamuje hlebec kruha, spečenega v kmečki peči, ki posredno nakazuje naše turistične smernice, tj. ponuditi zdravo domačo hrano. Poleg tega ima kruh neminljivo simbolno vrednost, povezano z dobroto, prvobitnostjo, kar naj bi začutili tudi naši obiskovalci. Fotografirani hlebec je spekla Pavla Železnik z Briš. Poleg pritegnitve drugih društev smo pomembnost povezovanja in sodelovanja poudarili tudi z razdelkom Naši sosedje z jedrnatim opisom Dobrove, Črnega Vrha in Šentjošta. Za turistično dejavnost na določenem območju so pomembne telefonske in spletne povezave, zato je bila posebna pozornost namenjena njim.

Vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da je prospekt zagledal beli dan, najlepša hvala. Krog sodelavcev je bil širok. Upajmo, da bo zloženka dosegla svoj namen, to pa je prijazno predstaviti naše kraje in vanje privabiti čim več obiskovalcev. Prospekt se dobi v krajevnih gostilnah, na občini, turističnih kmetijah in TD Polhov Gradec. Morda tu ne bo odveč številka predsednika: 031 503 027.


Za uredniški odbor Milka Bokal

Oglejte si tudi