Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Dobrova-Polhov Gradec
DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Brunarica Grič lani pridobila laskavi naziv

Brunarica Grič na Šentjošt privablja vse več zahtevnih kulinaričnih gostov, ki o njej, njenih jedeh ter mladem, ambicioznem in kreativnem kuharju širijo le najboljše besede.

Gostilna si je lani pridobila naziv najboljše slovenske brunarice, oktobra pa je sodelovala na Tednu restavracij 2013, kjer so se s svojimi specialitetami predstavile le vrhunske slovenske restavracije in gostilne. Odlični komentarji na njeno kulinariko so našli mesto v slovenskem dnevnem časopisju in na mnogih spletnih portalih, saj so jo okusili tudi pravi slovenski kulinarični mojstri in dobrojedci.

Kako in zakaj je gostilna doživela takšen dvig kakovosti in kakovosti jedi ter si posledično ustvarila dobro ime tudi med najzahtevnejšimi gosti, boste lahko prebrali v intervjuju z lastnikom in hkrati glavnim kuharjem gostilne, Luko Koširjem, in to že v naslednji številki Našega časopisa. Do takrat pa le nekaj Lukovih zanimivih izjav iz pogovora:

"Nikoli nisem hotel biti le povprečen kuhar."

"Naša posebnost je, da se jedilni list začne sestavljati z gostovo rezervacijo. Ko gost rezervira mizo, se šele začne konstruktivno formuliranje jedilnega lista."

"V 95 % delamo le z lokalnimi surovinami, kar v Sloveniji pomeni, da jih pridobimo znotraj naše občine."

"Lahko rečemo, da je večina surovin biološko pridelanih; za to sicer nimamo certifikata, lahko pa to gostom dokažemo, in sicer tako, da pogledajo čez rob, na njivo in se prepričajo, kje kaj raste pri nas doma."

"Poseben izziv v kuhinji mi pomenijo bolj zahtevni, manjši kosi živil, saj je v njihovo porabo in prodajo treba več vložiti – več tehnik, barv, linij, da je krožnik zanimiv."

"Da smo prišli do te faze, kjer smo danes, je trajalo kar nekaj časa. Trdoživ in vztrajen moraš biti, imeti moraš realne cilje, predvsem pa moraš biti prepričan, da boš uspel."

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: arhiv Delo.si

 

Oglejte si tudi