Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sreda, 18.01.2017

delno oblačno
Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno in vetrovno. Predvsem v južnih krajih bo rahlo snežilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -2, v zatišnih legah severne Slovenije do -10, ob morju okoli 0 stopinj C.
-6°C | -1°C
četrtek, 19.01.2017
-5°C | 0°C
petek, 20.01.2017
-6°C | 0°C
sobota, 21.01.2017
-7°C | 0°C
Opozorila
Torek, 17.1.2017 ob 18h
Danes ponoči in jutri bo na Primorskem še pihala močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrost od 110 do 140 km/h. Postopno bo slabela v četrtek.
-6°C
-1°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Sosed sosedu

Brunarica Grič lani pridobila laskavi naziv


SOSED SOSEDU

| |
22.01.2014      8:16
A A

Brunarica Grič lani pridobila laskavi naziv


Brunarica Grič na Šentjošt privablja vse več zahtevnih kulinaričnih gostov, ki o njej, njenih jedeh ter mladem, ambicioznem in kreativnem kuharju širijo le najboljše besede.


Deli:

Gostilna si je lani pridobila naziv najboljše slovenske brunarice, oktobra pa je sodelovala na Tednu restavracij 2013, kjer so se s svojimi specialitetami predstavile le vrhunske slovenske restavracije in gostilne. Odlični komentarji na njeno kulinariko so našli mesto v slovenskem dnevnem časopisju in na mnogih spletnih portalih, saj so jo okusili tudi pravi slovenski kulinarični mojstri in dobrojedci.

Kako in zakaj je gostilna doživela takšen dvig kakovosti in kakovosti jedi ter si posledično ustvarila dobro ime tudi med najzahtevnejšimi gosti, boste lahko prebrali v intervjuju z lastnikom in hkrati glavnim kuharjem gostilne, Luko Koširjem, in to že v naslednji številki Našega časopisa. Do takrat pa le nekaj Lukovih zanimivih izjav iz pogovora:

"Nikoli nisem hotel biti le povprečen kuhar."

"Naša posebnost je, da se jedilni list začne sestavljati z gostovo rezervacijo. Ko gost rezervira mizo, se šele začne konstruktivno formuliranje jedilnega lista."

"V 95 % delamo le z lokalnimi surovinami, kar v Sloveniji pomeni, da jih pridobimo znotraj naše občine."

"Lahko rečemo, da je večina surovin biološko pridelanih; za to sicer nimamo certifikata, lahko pa to gostom dokažemo, in sicer tako, da pogledajo čez rob, na njivo in se prepričajo, kje kaj raste pri nas doma."

"Poseben izziv v kuhinji mi pomenijo bolj zahtevni, manjši kosi živil, saj je v njihovo porabo in prodajo treba več vložiti – več tehnik, barv, linij, da je krožnik zanimiv."

"Da smo prišli do te faze, kjer smo danes, je trajalo kar nekaj časa. Trdoživ in vztrajen moraš biti, imeti moraš realne cilje, predvsem pa moraš biti prepričan, da boš uspel."

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: arhiv Delo.si

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Dobrova-Polhov Gradec!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Virtualni asistent
Naš časopis
Številka: 444
Izšla: 19.12.2016
Poglej Pdf
Koledar dogodkov Preglej vse
Januar 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
17.01.2017
Danes ni dogodkov.
21.01.2017 | Kultura
Butelj za večerjo

Bodite prvi pri oddaji mnenja.