Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
11°C
PON.
20°C
12°C
Oceni objavo

Kekec v 4. a

Nekega dne je Kekec postal moj sošolec. Vedno je bil vesel, čeprav je malo fantov v razredu. Fantje pa so ga bili veseli, da je skupaj z njimi nagajal nam, dekletom. Vsak dan ima veliko novih zamisli. Nikoli ne poškoduje drugih, a hodi kot dedki in babice, s palico v roki. Čeprav ima palico, teče hitreje kot nekatera dekleta in fantje.
A učiteljici ni ravno pri srcu, v bistvu ji ni prav nič pri srcu, ker: piše po tabli brez dovoljenja, se med poukom sprehaja naokrog po razredu, ko gre med poukom na stranišče, učiteljici nič ne reče in še kaj bi lahko naštela.

A zdaj se je čisto spremenil, ker se je zaljubil v Izo. Vedno ji pripravi zvezke za pouk, pospravi malico in ji na koncu pouka da stol na mizo. Ko greva na avtobus, pa hodi kar po strani in gleda njene slikice. Zdaj je postal do učiteljice zelo prijazen, no, vsaj pri pouku je tiho, ker gleda Izo. Med odmori pa se vseeno še meče po tleh.

Je pa tudi zelo pogumen, ker ko je sneg, kar skače z okna, potem pripleza gor, pa spet skoči dol in tako naprej, ampak ne med poukom. Med poukom nagaja samo tistemu, ki sedi poleg njega. 

 

Nika Kopač, 4. a

 

20. območno tekmovanje iz znanja geografije

V torek, 10. marca 2015, smo na OŠ Polhov Gradec organizirali 20. območno tekmovanje iz znanja geografije. Udeležilo se ga je 66 tekmovalcev s svojimi mentorji iz 26 slovenskih šol.

Priprave so intenzivno potekale že od februarja, saj je bila naša dolžnost tudi, da pripravimo naloge za terenski del tekmovanja. Ker je okolica naše šole res idiličen košček Slovenije, smo lahko obiskovalcem pokazali nekaj lepih kotičkov našega kraja.

Na dan tekmovanja so se tekmovalci in mentorji zbrali v avli, ki so jo za to priložnost okrasili učenci iz oddelkov podaljšanega bivanja s svojimi domiselnimi učitelji. Nagovorila sta jih gospod ravnatelj in organizatorica tekmovanja, ki sta vsem zaželela uspešno tekmovanje in dobro počutje na naši šoli.

Tekmovalci so najprej pisali teoretični del tekmovanja, nato so v spremstvu vodnikov in spremljevalcev v krasnem sončnem vremenu odšli na ogled terena. Stopali so po poteh grajske gospode in se povzpeli do nekdanje grajske senčnice. Sprehodili so se do parka in spoznali zgodovino polhograjske graščine. Pot jih je vodila tudi do Doma čebelarjev, ki ohranja tradicijo pridelovanja slovenskega medu in ponuja vrsto medenih dobrot. Vračali so se skozi staro vaško jedro, kjer so imele nekoč svoje mesto tradicionalne domače obrti, kot so kapčarstvo, pratkarstvo, usnjarska obrt, rezbarstvo, sodarstvo. Svoje spretnosti opazovanja, raziskovanja in sklepanja so uporabili v zadnjem delu tekmovanja, ko so zbirali točke s pisanjem terenskih nalog.

Po tekmovalnem delu so naši učenci navdušili obiskovalce s pestrim kulturnim programom ter poskrbeli za sproščeno in veselo vzdušje ob koncu dneva. Upamo, da smo prisotne prepričali, da so v teh krajih poleg lepe pokrajine tudi dobri ljudje. Želimo, da se k nam kmalu spet vrnejo in doživijo še več lepega.

 

Maja Šajn, foto: Barbara Trnovec

 

 

Oglejte si tudi