Poleg cvetačnega narastka je kuhar pripravil dobrote, kot so kari z rižem, svinjski file s priželjcem v mrežici, čebulna refoškova marmelada, svinjska ribica s kremnim sirom in zelišči v testu ter kostanjeva tortica s čokolado in kakijem.
Recept, ki se mi je zdel še posebej zanimiv in nevsakdanji, je čebulna refoškova marmelada. Kilogram čebule, narezane na rezine, pražimo na 1 dl olja in 80 dag sladkorja, dodamo 4 dl rdečega vina (refošk) in 1 dl balzamičnega kisa. Pražimo do želene gostote oz. mehkobe ter solimo. Zelo dobro se tale "marmelada" prileže kot priloga mesu in krompirju ali rižu oz. poljubno, glede na vaš okus.
Vse jedi so bile nekaj posebnega, bilo jih je imenitno pogledati in še bolje – pokusiti. To pa je le del specialitet, ki jih spoznavamo. Če jih želite spoznati kaj več, se nam pridružite na naslednjem kuharskem ali katerem drugem tečaju.
Dobrodošle tudi nove članice – leta niso pomembna. Prijave sprejema predsednica društva Ivanka Kokelj.
Andreja Dolinar